Paradă militară pe muzică de fanfară, la Ziua Războienilor


Sfârșitul acestei săptămâni îi aduce pe localnicii din Războieni laolaltă, cu ocazia evenimentelor prilejuite de sărbătoarea comunei lor. Duminică dimineață va avea loc o slujbă religioasă la Mănăstirea Războieni. Apoi, de la ora 11.00, la monumentul din parcul comunal va avea loc un ceremonial religios și militar, ce va fi încheiat cu deja obișnuita defilare a Drapelului de luptă al Batalionului 634 „Petrodava” Piatra Neamț, în acordurile fanfarei, moment specific acestei sărbători.
După amiază, solemnitatea va fi înlocuită de momentele artistice susținute de nume de referință din muzica ușoară și populară. Cu siguranță, cea mai așteptată de publicul trecut de prima tinerețe este îndrăgita Laura Lavric, în timp ce pentru generația mai nouă capete de afiș vor fi Andreea Bănică și Roxana Nemeș. Petrecerea va ține până seara târziu și va fi încheiată cu un foc de artificii.
Devenită deja tradiție, Sărbătoarea Războienilor strânge an de an din ce în ce mai mulți participanți, atât din comună, cât și din alte zone ale județului. Primarul Sebastian Bogdan Țarălungă promite că și ediția din acest an va fi una de succes și că publicul – fie tânăr sau vârstnic – va avea parte de relaxare și distracție pe cinste.
De fiecare dată, încercăm să facem din această zi una specială, de care să se bucure tot omul. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment și sperăm ca și de această dată să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor publicului. După ce-i vom cinsti așa cum se cuvine pe strămoșii noștri care și-au vărsat sângele în luptele duse cu secole în urmă pe aceste meleaguri, ne vom strânge la cântec și joc, într-o zi pe care ne-o dorim cât mai reușită. La final, sperăm ca atât cei mici, cât și părinții și bunicii lor să meargă acasă cu amintiri frumoase”, a punctat edilul de la Războieni.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns