Panică la Spital! 6 ore de perchiziții, până la 2 noaptea, pentru cei 10 pacienți uciși cu zile.

Lucian Micu, într-o ipostază care certifică experiența și expertiza sa, motive care or fi contat substanțial atunci când Ionel Arsene l-a numit manager la Spitalul Județean Neamț,.

E panică la Spitalul Județean Neamț unde ieri procurorii veniți de la Parchetul General s-au apucat serios de anchetă, inclusiv de percheziții, chemând de acasă angajați care să le ofere documentele vizate. Evident că angajații spitalului discută diverse scenarii care ar putea rezulta din această anchetă referitoare la cei 10 pacienți uciși cu zile. Rămâne de văzut câte din documentele solicitate de procurori au semnătura managerului Lucian Micu și câte ale managerilor precedenți…

Anchetatorii au desfăşurat percheziţii la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ de duminică, de la ora 18:30 şi până la ora 2:00 noaptea, ridicând mai multe documente necesare pentru stabilirea cauzelor incendiului de la Secţia ATI, soldat cu moartea a zece pacienţi şi cu rănirea a patru cadre medicale.

„Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ vă aduce la cunoştinţă faptul că, în cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui mandat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI. Percheziţia s-a derulat între orele 18.30 şi 2.00 noaptea, la serviciu fiind prezenţi toţi responsabilii, care le-au pus la dispoziţie organelor de anchetă toate documentele solicitate”, anunţă unitatea medicală.

Reprezentanţii unității sanitare anunță că SJU Piatra Neamţ cooperează cu toate instituţiile abilitate şi oferă întregul suport pentru ca anchetatorii să stabilească în cel mai scurt timp şi cât mai exact modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI, în urma căreia zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru cadre medicale au fost rănite.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a precizat duminică într-un comunicat de presă că „în salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării”.

Parchetul General spune că a fost dispusă necropsia victimelor şi patru dintre necropsii au fost finalizate. „Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid”, mai precizează sursa citată.   Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat ancheta în  acest caz, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

V.N.

Lasă un răspuns