Panaite: „Ştefan a fost cel mai bun primar de Piatra Neamţ!”

Gheorghe Ştefan a fost cel mai bun primar de Piatra Neamţ de după Revoluţie, aceasta este părerea exprimată în emisiunea paginii Jurnal FM de către fostul prefect Vasile Panaite, posibil candidat pentru funcţia de primar din partea PNL. 

Luat la întrebări de către jurnalistul Cezar Filip, realizatorul emisiunii „Dreptul la replică”, Panaite nu a avut nicio ezitare să facă respectiva apreciere dar a nuanţat că sintagma de „omul lui Ştefan” este, totuşi, una exagerată.

Întrebat despre ce va face ca viitor primar (dacă va fi desemnat candidat şi va câştiga alegerile), Panaite a readus pe tapet ideea unui parc industrial, moment care a stârnit replica moderatorului: „Iar parc industrial?”, amintind că această promisiune a fost făcută de mai toţi candidaţii în campaniile precedente, inclusiv de cei de la PNL. „Ce i-a oprit să facă?”, a întrebat Filip, cu direcţie spre actuala administraţie liberală a oraşului iar Panaite a ţinut să sublinieze că „În acest moment, PNL nu are singur majoritatea”, în Consiliul Local. „Dar o are PNL prin alianţa cu PMP”, a tuşat Filip.

Panaite s-a arătat dezamăgit de (ne)curăţenia din Piatra Neamţ, inclusiv de pe străzi şi a invocat şi nişte soluţii tehnice uşor abordabile, după părerea lui.

Înainte de a fi prefect de Neamţ (numit de un Guvern PSD, debarcat de alt Guvern PSD după ce a devenit martor într-un proces în care e cercetat Ionel Arsene), Vasile Panaite a câştigat, prin votul cetăţenilor, 4 mandate de primar la Dragomireşti. Este absolvent de Teologie şi Economie, căsătorit, are 2 băieţi, unul student şi unul în şcoala generală.

După „divorţul” de administraţia şi politica PSD, şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Piatra Neamţ. La scurt timp s-a înscris în Pro România dar apoi s-a reorientat spre PNL. Deşi a spus de mai multe ori astăzi că el este doar unul din cei câţiva liberali înscrişi în cursa internă din PNL pentru desemnarea candidatului de Primar, emisiunea în sine dar şi referirile moderatorului duc spre idee că nominalizarea lui Panaite ar putea fi doar o formalitate, acesta fiind favoritul liberalilor.

Reamintim că actualul primar Dragoş Chitic a câştigat cu PNL Primăria Piatra Neamţ dar a anunţat că nu candidează şi este şi suspendat din partid, conform Statutului, fiind judecat într-un proces în care este acuzat de fapte de corupţie. Chitic a fost chiar condamnat de prima instanţă, acum fiind pe rol apelul. În cazul fericit pentru actualul primar în care, în circa o lună se va termina procesul şi va fi achitat, nu trebuie exclusă varianta în care, „curat juridic”, acesta să dorească să dorească un nou mandat, detaliu care va complica şi mai mult ecuaţia stabirii candidatului PNL.

O asemenea bâlbâială nu ar fi o noutate chiar în actuala pre-campanie, chiar ieri USR anunţând că nu mai sprijină propriul candidat anunţat cu tam-tam ci pe cel de la PLUS, preferat prin acordul USR-Plus de la Neamţ, parafat acum câteva zile.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Panaite: „Ştefan a fost cel mai bun primar de Piatra Neamţ!”

  1. Sigur, este exagerat sa i se spuna „omul lui Stefan”!Mai degraba , „carpa” sau „valetul”!

Lasă un răspuns