Panaite stârnește jihadul! „Ce îi lipsește orașului?”, „Un primar. Să plece Carabelea”

O postare scurtă și la obiect a fostului prefect Vasile Panaite stârnește un adevărat jihad online la adresa primarului de Piatra Neamț, Andrei Carabelea.
După ce a stat un timp în umbră, fostul prefect (aflat în cărți pentru a fi candidatul PNL pentru funcția de primar, până să fie preferat Carabelea), a aruncat sâmbătă după-amiaza un mesaj care a stârnit stupul, cum se spune. Sute și sute de reacții (likeuri sau share) au urmat, toate mergând, unanim, pe ideea că orașul este gestionat și administrat dezastruos și că actualul primar și echipa din jurul lui sunt incapabili să schimbe în bine fața orașului, irosind uriașul potențial al urbei.

Masajul lui Panaite: <Şi totuşi…
Piatra-Neamţ era cunoscut în toată România, şi nu numai, ca unul dintre cele mai îngrijite şi frumoase oraşe. Nu vreau să insist (acum) pe aceste aspecte.
Dar vreau să vă întreb, cu toată deschiderea şi buna credinţă, ce credeţi că îi lipseşte oraşului nostru drag?
Aştept comentariile dumneavoastră în care să vă exprimaţi părerea, pentru că singura voce care contează – sau care trebuie să conteze cu adevărat – este doar a cetăţeanului!
Aşadar, ce îi lipseşte municipiului Piatra-Neamţ?>.

Ce a urmat în zona de comentarii – unde, evident, nu e vorba de postaci sau militanți nici PNL (evident), nici PSD (prietenii știu de ce), nici USR sau AUR – poate fi considerat un interesant exercițiu de mobilizare. Trendul din comentarii este evident: dezamăgiți de administrația Carabelea sunt și cei care nu l-au votat dar și unii dintre cei care l-au votat.
La o analiză simplă, 60 la sută din mesaje spun că Piatra Neamț este administrat parcă de niște nepricepuți sau aventurieri, 20 la sută spun și „Jos Carabelea!”, alți 20 la sută cer „Panaite primar!”.

La o privire mai atentă, supărările oamenilor nu îl vizează doar pe Carabelea ci – la pachet, ca administrație locală in integrum – ci ceea ce este perceput ca administrația Carabelea. Adică este vorba – dacă va înțelege actualul primar – de o notă proastă dată și lui dar și celor care fac parte din actuala administrație, sfetnici sau executanți. Pentru că nu poți rupe real percepția despre un primar (mai ales când ea este negativă) de – de exemplu – city-manager (numit prin dispoziție de Primar), Cabinet Primar (idem), majoritatea din CL (al cărui lider este/trebuie să fie), oamenii noi angajați în administrație (la Primărie sau la entitățile subordonate). Probabil că pentru unii dintre cei care fac parte din „echipa Carabelea”, astfel de percepții sunt neimportante: ei își iau lefurile, își mai rezolvă unele interese iar peste 2 ani (atât a mai rămas din acest mandat) singurul care va deconta electoral este actualul primar.

Mai jos câteva din comentariile și din dialogurile întreținute – smart, cum ar spune unii – de Panaite:

 

Mihai Tomescu Un bun GOSPODAR
Vasile Panaite 
Bine punctat ! Sunt atât de multe de făcut

 

Catalina Elena De o administrare buna a orașului…care, nu mai exista de ceva timp ….

Marinela Solomon Lipsesc multe, dar în principiu un primar cu capacitate organizatorică și implicare !

Daniela Cozma  din punctul meu de vedere… TRANSPARENȚA lipsește…hotărâri cu ușile închise…apoi…din păcate…lipsa comunicării directe cu cetățeanul…prin emisiuni în direct,la posturile de televiziune locala. În momentul în care ești în fruntea unui oraș municipiu,indiferent ce post de conducere ocupi,ai datoria morală sa stai de vorbă cu cetățeanul ❗
Vasile Panaite 
Daca evaluezi și tratezi cetățeanul ca pe prietenul tău și nu ca pe o entitate ostila , îl vei avea partener in Administratie

Manolache Diana Elena Un bun conducător! In rest avem un oraș minunat de frumos !
Vasile Panaite Piatra Neamt este un oraș superb


David Aurica 
Îi lipsește un Primar cu experiență cum Vasile Panaite!!!
Vasile Panaite Sărut mâna !!! Dar cred ca împreuna putem face lucruri bune

Paula Nechita  O bună organizare, investiții, fabrici… . În rest avem un oraș frumos. O seară frumoasă vă doresc!
Vasile Panaite Sarut mâna ! Bine punctat

Doina Dosoftei RESPONSABILITATEA!
Nu am trecut bine de o pandemie si nu stim ce ne așteaptă. Pubele de gunoi s-au cosmetizat cu acele paravane, in interior au ramas pubelele neigeinizate in care, pe perioada verii, vor exploda in voie tot felul de elemente patogene.
Deci, conform zicalei: „Pe afara-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.”
Vasile Panaite La capitolul curățenie suntem mult tare in urma

Vica Bisca Orașul Piatra Neamt era numit,,Perla Moldovei”,însă din pacate,administrarea lasa de dorit!
Vasile Panaite Regretabil

Laura Urzică In primul rand un primar bun.
Vasile Panaite 
Primarii sunt evaluați de către cetățeni dacă fac ceva sau nu …

Cristina Ionela Roxandari Copacii….copacii care au fost tăiați și în locul cărora nu s-au plantat alții. Nu e deloc plăcut să vezi doar parcări și betoane. Cred că și calitatea aerului acum e diferită. Pe străzile și aleile pe care altădată vara ne plimbam bucurându-ne de răcoare, umbră și aer curat, acum e un aer sufocant.
Nu știu dacă ai cunoștință despre cum tratează țările europene acest aspect, dar îți spun eu: de fiecare dată când un copac dintr-un oraș este tăiat, imediat este înlocuit cu altul…ceea ce, în mod lamentabil, nu s-a întâmplat în Piatra-Neamț.
Vasile Panaite Managementul spațiului verde și nu numai lasă mult de dorit

Mihaela Albis Eu vă rog să mergeți până la Roman!Este mai aproape decât Brașovul și a renăscut din propria cenușă!
Vasile Panaite Se pare ca se poate !!!

Carmen Elena Ilie Buna organizare,gospodarire,finantari din fonduri europene bine dramuite nu pe afaceri personale,spiritul civic,buna publicitate si ajutorarea celor ce lupta cu morile de vint ale birocratiei pentru buna gestiune a bazelor turistice,restaurante si micul intreprinzator.
Vasile Panaite Cetățeanul trebuie sa fie in centrul atenției

Savin Marius Infrastructura…
Vasile Panaite Infrastructura determina dezvoltarea

Nicoleta Aldea Sa scapam de Carabelea in primul rand si dupa sunt o gramada de lucruri de facut,am ajuns sa mergem de la Piatra Neamt cu copii in parcul din Roman!
Vasile Panaite Pacat de potențialul irosit

Romulus Matei În primul rând o conducere pentru urbe și cetățean,apoi se vor așeza toate…cred.
Vasile Panaite Foarte multă dreptate

Sidonia Istratuca Bună ziua! Un gospodar destoinic pentru care a gîndi, a zice și a face să fie un tot unitar și bineînțeles cu o echipă pe măsură cu implicare și determinare.
Vasile Panaite Foarte bine sintetizat

Pocovnicu Liliana Serbări cîmpenesti pe cozla, ponton cu bărci de agrement pe Bistrița, trenuleț pt copii și adulți să urce până sus la gospodina, parc de distracții pt copii și tineret și aș putea continua cu multe care leam văzut prin alte orașe ale României.
Vasile Panaite Toate trebuiesc făcute imediat
Pocovnicu Liliana  Ar fi bine dacă cei de la conducere ar dori să le facă fiindcă posibilități sunt.
Vasile Panaite 
Tine doar de voința
Pocovnicu Liliana bine spus dar la cei care îi avem acum nu este voință

Bicajanu Catalin Constantin De o strategie de dezvoltare coerentă cu obiective care să rezolve principalele probleme socio-edilitare prin realizarea unor proiecte care indiferent de majoritatea politică locală să asigure implementarea acestora. O bună administrație locală nu este neapărat atributul unui anumit partid politic ci al politicilor aplicate strict la situația reală, specifică localității ajustată la conditiile momentului și previziunilor pe termen mediu și lung.
Asta implică viziune, strategii, coerență și consecvență în îndeplinirea obiectivelor.
Vasile Panaite Va știu ideile și mi a plăcut mereu la dumneavoastră buna credință , știință lucrului bine făcut , și dorința implicare

Cornel Ciobanu Îi lipsește cu adevărat un om priceput la multe,un gospodar !!! Un om,care să facă ca acest oraș să aibă din nou strălucire !!! Acum din păcate,e în mocirlă !!! Sper că va veni și omul potrivit pentru acest oraș !!!
Vasile Panaite Doamne ajuta.Daniel VINCA

2 thoughts on “Panaite stârnește jihadul! „Ce îi lipsește orașului?”, „Un primar. Să plece Carabelea”

 1. Ce usor este sa chibitezi de pe margine. Cine face sondajul? Un tip care se vrea primar. Domnu” Panait, ca sa fii primar trebuie sa te aleaga cetatenii !!! Eu sunt multumit ca am scapat de indivizi corupti si lenesi cum au fost precedentii. Uitati-va cum arata blocurile reabilitate termic, cum arata trotuarele dalate de Stefan si fostul primar: decolorate, deformate, mizerabile dar facute pe multi, multi bani. Actualul primar a prins aceste vremuri de rastriste si cu retineri in investitii, dar speram ca vom trece cu bine.

 2. Panite,smenarul din clica hotilor din PDL care au distrus acest oras cu lucrari de MEGA PROASTA CALITATE,a se vedea toate lucrarile de pe Cozla,drumul pietruit ”refacut”,rigole si canale facute in bataie de joc absolut inutile,lucrarile de mega proasta calitate de la Turnul lui Stefan,toate o mega bataie de joc pe bani multi,bani pe care Pietrenii ii platesc si acum.
  Acelasi Panaite implicat in smenurile cu Nita prefectul si Publiserv unde s-au delapidat mii de euro cu harburi de masini ne da lectii…de administrare a banului public.
  De rasu curului.
  Acelasi Panaite care ”cumparat”pe ”bune” spatii in oras”dezafectand”foste centrale termice,bineinteles,totul a fost ”legal”….vine si il critica pe Carabelea?
  Bai Panaite,Carabelea este 100 de clase peste tine…chiar daca a facut greseli sau se misca greu cu reformele pentru a-i scoate pe hotii PDL/-isti din Primarie,nu este SMENAR.
  Cu Carabelea la Primarie avem garantia ca orasul asta nu va fi delapidat si vandut pe bucati asa cum s-a intamplat in mandatele precedente.
  Pentru noi cetatenii e suficient,Panaite.
  Hotii au inceput sa-si arate coltii.Asta inseamna ca orasul e in directia buna.

Comments are closed.