Panaite își reafirmă intenția de candidatură pentru funcția de primar: „Să readucem Piatra Neamț în elita orașelor de top!”

Surprinzător pentru unii, previzibil pentru alții, Vasile Panaite își reafirmă intenția de candidatură pentru Primăria Piatra Neamț. Într-o postare de „seară de duminică”, fostul prefect de Neamț trecut de ceva timp în echipa PNL Neamț punctează:

<<Prieteni,

(…) Nu am ascuns niciodată faptul că vreau să pun experiența mea administrativă de peste 25 de ani ca primar și prefect în slujba tututor.
Dincolo de faptul că am fost întotdeauna un om de echipă, cred că eforturile tuturor trebuie să se îndrepte asupra modului în care împreună, dar cu cineva care trebuie să își asume rolul de lider, trebuie să readucem acest oraș pe aceeași linie de dezvoltare cu alte orașe de top: Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia și, de ce nu, în viitorul cât mai apropiat, Budapdesta sau Viena.
Nu, nu este deloc un vis de neatins, ci un proiect la care putem cu toții să contribuim!
Cu o idee, cu un gând curat, cu inima deschisă!
În echipa mea sunteți toți pietrenii!

 

Cu respect,
Panaite Vasile>>.


După cum se observă, Panaite nu spune încă numele unui partid. Dar dă ca exemple pozitive orașe din România conduse de primari liberali (ar fi fost culmea să dea ca reper o administrație precum cea din orașul-fantomă Bicaz).
De asemenea, e evident și că mesajul public al lui Panait vine la scurt timp după ce la ultimul termen din procesul pe care actualul primar Dragoș Chitic îl are, în apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost anunțată o amânare până pe la mijlocul campaniei electorale, care încurcă foarte mult socotelile variantei Chitic-PNL (conform statutului PNL, cineva condamnat de prima instanță este suspendat din partid, deci nu mai poate fi susținut drept candidat).

Pe de altă parte, anumite detalii din ultimele zile leagă acest mesaj al lui Panaite tot de PSD. Au fost cel puțin două momente publice festive când deputatul Mugur Cozmanciuc (președintele PNL Neamț) s-a afișat în public cu același Vasile Panaite (la o slujbă importantă pentru o Biserică din Neamț și la sfințirea unui Centru Social din Piatra Neamț).

Cum Ludovic Orban anunțase la rândul lui că la începutul lunii iulie PNL va face publice numele tuturor candidaților din orașele mari și din municipiile reședință de județ, probabil este doar o chestiune de zile până ce va urma un nou mesaj al lui Panaite sau al PNL Neamț care să tranșeze, definitiv, subiectul.

Așa că, la Piatra Neamț, odată ce și PNL face pași clari și finali în anunțarea candidatului, doar PSD mai măsoară, mai cântărește, mai măsoară…

Daniel VINCA

One thought on “Panaite își reafirmă intenția de candidatură pentru funcția de primar: „Să readucem Piatra Neamț în elita orașelor de top!”

  1. Dar si dl. Panaite este implicat intr-un proces impreuna cu Arsene, Pinalti, etc.Asta ne propun „liberalii”?!Un individ fara coloana vertebrala din gasca lui Pinalti?Un invartit , un oportunist plimbat pe la toate partidele!Uitati-va la fotografie:Cozmanciuc, Piti si Archip -fost prefect de-al lui Pinalti si fost sef la Garda Financiara.Asta e viitorul orasului?Ca sa nu mai vorbim de pleonasmul din declaratia d-lui Panaite: „elita oraselor de top”!?

Lasă un răspuns