Panaite, cu bisturiul despre administrația actuală: „Piatra-Neamț nu trebuie să însemne doar sensuri giratorii și marcaje rutiere!”

Piatra Neamț stagnează de vreo 4 ani iar actuala administrație se rezumă la a realiza sensuri giratorii și marcaje rutiere – afirmațiile respective îi aparțin lui Vasile Panaite, fostul prefect de Neamț care a anunțat că va candida pentru funcția de primar din partea Pro România și au fost făcute publise într-un interviu publicat de Mesagerul de Neamț.

„Am mai spus-o, Piatra-Neamț nu trebuie să însemne doar sensuri giratorii și marcaje rutiere. Pentru asta nu este nevoie de un primar, ci de un simplu funcționar. Dar despre asta vom vorbi la momentul oportun.
Revenind, decizia candidaturii mele la funcția de primar nu a fost luată de mine ci de sutele de oameni – și nu exagerez – cu care am interacționat și care mi-au cerut acest lucru. Practic am construit o echipă încă înainte de a mă hotărî asupra viitorului meu politic și administrativ. Desigur, faptul că în municipiul Piatra-Neamț lucrurile au stagnat vizibil în ultimii patru ani, faptul că nu există o viziune, o strategie, că orașului îi lipsește un viitor, m-a determinat să iau această decizie de a candida la funcția de primar.
Și vă spun un adevăr: la acel moment nu aveam neapărat stabilită direcția politică. Au fost tatonări din partea unor partide care au dorit să vin alături de ele dar am considerat că PRO România este partidul care, în momentul de față, are cea mai bună echipă și cea mai clară viziune”, expune Panaite esența deciziei sale care vizează alegerile locale din 2020.

Candidatul care este și președintele interimar al Pro România Piatra Neamț spune că viitoarea sa ofertă electorală se va baza pe soluții date de specialiști la nevoile și problemele indicate de cetățeni: „Da, putem vorbi de un plan concret pentru municipiul Piatra-Neamț. Există o viziune pe care am construit-o pas cu pas alături de echipă și aici când vorbesc de echipă nu mă refer doar la specialiștii pe domenii pe care îi avem ci și la oamenii simpli. Mai ales pe aceștia îi consider în echipă iar vocea lor este cea mai importantă. Noi, ceilalți, avem obligația să găsim soluții la problemele lor și să le prezentăm strategii, proiecte, programe. Stau de vorbă cu fiecare om pe rețelele sociale, pe stradă, în diversele medii unde ne întâlnim, iar pentru asta nu trebuie să umblu cu geaca sau vesta colorată ca să apară bine în poze. Va veni vremea când voi prezenta opiniei publice viziunea pe care o am asupra a ceea ce va deveni municipiul Piatra-Neamț. Dincolo de cuvinte există o strategie extrem de bine pusă la punct, vă asigur”.

Panaite explică în același interviu (pe care îl puteți citi integral AICI ”Faptul că nu sunt un ”yes-man” a condus la schimbarea mea din funcție”) și motivul pentru care a fost demis din funcția de reprezentant al Guvernului, detaliul că nu a trecut „testul de obediență”. Dacă referirile la administrația orașului îl vizează (deși nu-i pronunță numele) pe Dragoș Chitic, recursul la plecarea din Prefectură pare să dea un nou înțeles mandatului florios în funcția respectivă a actualului titular, Daniela Soroceanu. Mai direct, Panaite confirmă și el ceea ce presa locală a scris în nenumărate rânduri, că principala calitate a actualei Prefecte este obediența dusă la plus infinit. Chiar și în ciuda prevederilor legale, a se vedea cazul Dulamă în care deja prima instanță a stabilit că Ordinul semnat de Soroceanu este nelegal.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Panaite, cu bisturiul despre administrația actuală: „Piatra-Neamț nu trebuie să însemne doar sensuri giratorii și marcaje rutiere!”

 1. VII TU SI FACI CE NU AU FACUT ASTIA IN 30 DE ANI?…
  CARAGIALE CU HAINE DE FIȚE – ASTA CA SA NU MAI AI COMPLEXE DE ȚĂRAN NU-I AȘA?
  ESTI HILAR PONTACULE…

 2. Romania nu mai scapa de astia ? Pe timpul lui Stefan toate lucrarile erau facute de firma familiei lui .El nu a fost in stare sa-si dezvolte propria firma si acum vrea prosperitatea orasului sau …a lui ? Cu ciururile vandute la Publiserv ,cum ramane?

 3. Este o mare greșeală dacă îl veți vota….e cablat tot. Orașul Piatra Neamț nu este satul Dragomirești.

 4. Sigur,daca ajunge Panaite Primar o sa insemne ca bugetul acestui oras va fi furat in proportie de 80% si nu 70% ca acum.

  10% va fi comisionul de semnatura a lui Panaite.

  O sa ramina bani numai pentru luminatul orasului in centru.

  Se va fura tot.

  Si piatra cubica de pe Cozla.

  Tot.

  Este de prisos sa mai spun ca toate aceste hotii se vor face transpartinic la ele participind PSD/PNL/PMP ca si pina acum.

  Vor sta la masa si vor negocia ce sa fure fiecare.Unii cu adapostul de ciini,altii cu asfaltarea iar altii cu vinzari de bunuri si terenuri ale primariei,etc.

  Votez schimbarea!Votez Panaite!

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Lasă un răspuns