Până unde a ajuns jaful din Primării! Viceprimar anchetat pentru că făcea BIŞNIŢĂ cu bonurile de motorină!

Constantin Trofin, viceprimarul comunei Români (judetul Neamt), vânzător de bonuri de combustibil la reducere…

Update – Poliţia Neamţ confirmă că are în lucru dosarul respectiv, cercetările fiind realizate sub aspectul comiterii infracţiunii de DELAPIDARE.

Ditamai viceprimarul de comună, cu leafă de vreo 30 de milioane de lei vechi este anchetat de Poliţie pentru că ar fi vândut bonurile de motorină ale Primăriei. Este vorba de viceprimarul comunei Români, Constantin-Romeo Trofin împotriva căruia ar fi depus plângere la Secţia de Poliţie din Români  vreo trei săteni sau consilieri locali.

“Beveceurile” (denumire populară care vine de la BVC – bonuri valorice pentru combustibil) aveau valoarea nominală de 50 de lei bucata dar, ca orice angrosist sau bişniţar care se respectă, Trofin le vindea cu 30 de lei bucata. Episodul de comerţ care l-a dus pe viceprimarul-bişniţar de BVC-uri direct între coperţile unui dosar penal aflat în Ancheta Postului de Poliţie Români a avut loc în urmă cu vreo 3 săptămâni într-o benzinărie din oraşul Buhuşi (vecin cu comuna Români). Trofin încerca acolo, printer clienţii care vroiau să alimenteze la pompă să vândă vreo 10 BVC-uri. În scurt timp, pe staţiile de emisie folosite de şoferi se auzeau ofertele: “Colegu’, care vrei să cumperi motorină mai ieftin? Este unul în staţia de benzină de la Bug’huşi care dă beveceul de 50 de lei cu 30 de lei. E unul cu mustaţă, stă printre pompe…”, “Colegul, păi ăla cu mustaţă e viceprimarul de la Români”, Da, da, ăla, viceprimarul dă beveceurile mai ieftin.. Are vreo 10…”.

Gura lumii spune că şi vânzătoarea de la benzinărie – care s-a prins de situaţie – i-ar fi reproşat viceprimarului că nu e normal să facă bişniţă cu bonuri de combuştibil, chiar în incinta staţiei şi că Trofin ar fi repezit-o, să nu se bage unde nu-i fierbe oala.

Cert este că deja poliţiştii de la Români au solicitat şi primit de la distribuitorul de combustibili imaginile de pe camerele de supraveghere în care se vede cum diverşi şoferi alimentau pe baza beveceurilor pe care le pradau la casieră în locul banilor.

Constantin Trofin a candidat la alegerile locale din 2016 pe lista PER.

Daniel VINCA

One thought on “Până unde a ajuns jaful din Primării! Viceprimar anchetat pentru că făcea BIŞNIŢĂ cu bonurile de motorină!

  1. Mai sunt si alte practici in Primaria Romani-mergi si platesti impozitul pe 31.03.2017,intrebi daca s- au scazut cei 10%(se raspunde ca da),iar pe chitanta apare data de 03.04.2017 fara nici o bonificatie.Anul trecut procedandu-se la fel.Mergi si soliciti o adeverinta pentru APIA si se cer 5ron fara a se da nici o chitanta(din cate stiu aceste taxe s-au scos).Cum se poate asa ceva?

Lasă un răspuns