PACT: Legea alegerilor parlamentare este nedreaptă, nedemocratică și neconstituțională!

Într-un comunicat de presă remis de reprezentanții Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) se arată că atât membrii partidului, cât şi candidaţii independenţi pe care îi susţine la alegerile parlamentare în 8 judeţe ale ţării protestează vehement împotriva legii care reglementează alegerile parlamentare. În opinia liderilor PACT, această lege este nedreaptă, nedemocratică, neconstituţională.
Legea privind alegerile parlamentareîncalcă mai multe articole constituţionale. Astfel, prin numărul de semnături solicitate, se îngrădeşte dreptul fundamental de a fi ales atât pentru partide cât şi pentru candidaţii independenţi.
Legea impune un prag electoral de 5%, care nu mai există în nicio democraţie europeană consolidată şi care împieteazăînsuşiscopulpentru careexistă partidele politice.
Totodată, parlamentarii s-au poziţionat deasupra suveranităţii naţionale prin nerespectarea rezultatului referendumului din 2009.
În acest sens,  Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a demarat  procedura de consestarela Curtea Constituţională din România a legii privitoare la alegerea senatorilor şi deputaţilor. Astfel, PACT a depus marţi, 4 octombrie, o plângere prealabilă la Guvernul României prin care solicită revocarea hotărârii referitoare la stabilirea datei alegerilor parlamentare
Vom ridica excepţiile de constituţionalitate în faţa Curţii Constituţionale din România şi va apela la toate mijloacele legale permise de sistemul legislativ român pentru a îndrepta gravele abateri ale unei legi profund nedrepte şi pentru a ne apăra pe noi şi pe toţi cei care ţin la aceste principii de abuzurile unei clase politice corupte”, precizează Sebastian Burduja, președintele PACT.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.