PĂCAT! Sala goală pe trei sferturi la Spectacolul “Lumină din Lumină”

Spectacolul “Lumină din Lumină” prezentat mai devreme de Centrul de Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” în Sala Mare a Consiliului Judeţean s-a dovedit un fiasco din punct de vedere al prezenţei spectatorilor. Dând deoparte pe cei 3-4 cameramani, 2 specialişti de sunet, în scaunele din sală mai erau vreo 40 de spectatori, adulţi şi copii. Printre aceştia, membri ai familiilor celor circa 20 de mici artişti, salariaţi ai centrului de Cultură…

Păcat, mare păcat că locurile din sală (vreo 240) nu au fost ocupate. Pentru că spectacolul micuţilor a fost unul şi frumos, şi de calitate…

 

Micii artişti au cântat şi povestit despre Patimile lui Isus, despre bucuria Învierii, spectacolul fiind dedicat Paştelui. Marea Sărbătoare a Creştinătăţii a fost reflectată cu dăruire şi talent de fetiţele şi băieţii de pe scena pe care se aflau candele aprinse.

E regretabil că în afară de promovarea din presă şi de pe net, organizarea spectacolului nu a acordat o atenţie mai mare elementului capacitarea spectatorilor. Că tot sunt elevii, înainte Paştelui, în “Săptămâna altfel”, poate invitarea unor clase de elevi (de la şcoli generale sau – de ce nu? – de la Seminarul Teologic), poate un parteneriat cu Protopopiatul sau invitarea enoriaşilor prin intermediul preoţilor parohi etc ar fi avut alte rezultate.

Lăudabil e că micuţii de pe scenă nu au ţinut cont de sala trist de goală şi, ca adevăraţi artişti, prestaţia lor a fost de parcă în faţă ar fi avut o sală arhiplină.

 

D.VINCA

Lasă un răspuns