Orgolii politicianiste, de Ziua Eroilor la Neamț! Ordinea depunerii coroanelor, în funcție de culoarea de partid!

foto – arhiva Vestea

Orgoliile politice sau personale trec de multe ori în fața regulilor, a cutumelor sau bunelor practici: este și cazul unui document oficial care arată că joi, la Piatra Neamț, de Ziua Eroilor, ordinea depunerii coroanelor nu ține cont de bune practici sau de importanța instituțiilor ci de culoarea carnetelor de partid.

Documentul de mai sus este a treia filă din invitația transmisă ieri presei (cu tot cu anexe) de către Prefectura Neamț pentru Ceremonialul dedicat Zilei Eroilor.

Foarte interesant că în imaginea 2 de mai sus (fila 1 a telefaxului trimis de Garnizoana Piatra Neamț, CJ Neamț este imediat după Prefectură și abia apoi este Primăria).
O simplă căutare pe net arată că și în Neamț și în alte județe din țară, bunele practici la astfel de evenimente treceau CJ-urile înaintea orașului (fie el și capitală de județ).

Întâmplător sau nu, prefectul județului Neamț (cel care, după cum spune Garnizoana, stabilește această ordine) are funcție de conducere în organizația județeană PNL, primarului de Piatra Neamț este tot membru PNL în timp ce CJ Neamț este condus de un PSD-ist.

De-a lungul timpului au existat destule întepături și replici între prefectul PNL (George Lazăr) și președintele CJ Neamț (Ionel Arsene – PSD), cu derapaje de verbiaj mai ales din partea celui din urmă, dar nu credem că astfel de răfuieli politicianiste și ieftine își au rostul la un asemenea eveniment.

Site-ul Vestea nu poate fi bănuit că ar fi vreo oficină de-a lui Arsene (are destui lachei în presă) dar acum nu mai este vorba de Arsene sau de Lazăr, de PSD sau de PNL ci de Ziua Eroilor. A celor care de secole au înroșit pământul cu sângele lor în diverse războaie sau bătălii, a celor care au stat cu piepturile goale în fața tancurilor la Revoluție, pentru idealuri nobile de Neamț și Țară, nu pentru ca niște coroane să fie depuse în ordinea culorilor de partid…

Daniel VINCA

Lasă un răspuns