Organizaţia USR Zăneşti a trecut, in corpore, la PNL! „USR Neamţ, ca o societate cu acţionar unic!”


Toată organizaţia USR Zăneşti (Neamţ) a trecut, in corpore, la PNL, anunţă Emil Constantin, fostul lider, până acum câteva zile, al „salvatorilor” zăneşteni.

Respectivul anunţă nu doar transferul întregii organizaţii locale ci şi motivele divorţului USR, acuzând că în organizaţia judeţeană pe care o părăseşte orice părere contrară liderilor este tratată drept delict de opinie. Constantin vorbeşte despre „lipsa de democraţie” din USR Neamţ care ar fi ajuns să fie condus ca o firmă cu acţionar unic:

<<Era iunie 2017, când se înființa prima filială USR în mediul rural din România. Am decis să mă implic în politică atunci, stimulat de entuziasmul și speranța pe care acest nou partid le trezise în foarte mulți români. Am format la Zănesti o echipă frumoasă cu dorința de a face bine comunității. Și am ajuns să avem 31 de membri cu idealuri și așteptări comune. USR însemna cândva o poezie frumoasă, recitată de un copil inocent. Pe măsură ce timpul a trecut, am descoperit că # Politica Altfel nu era deloc cea la care mă așteptam. Regret să spun că am constatat, că în USR democrația și spiritul de echipă au valoare doar de slogan. Ușor-ușor, USR Neamt mi s-a arătat a fi mai degrabă o societate cu acționar unic, în care nu conta decât ascultarea și obediența. (…..) De aceea, oamenii pe care i-am adus alături s-au demotivat treptat și s-au retras. Am ajuns să fiu judecat și marginalizat de colegii de nivel superior pentru că aveam puncte de vedere care nu conveneau. Nu pot fi performant și nu pot rămâne într-un partid în care diferența de opinie și gândirea critică sunt sancționate ca delicte>>.

Fostul lider USL explică şi că a ales PNL pentru a încerca să obţină o schimbare a administraţiei din comună („stil autocrat și lipsit de viziune”): <<Pentru că am ales să îmi continui implicarea pentru un impact pozitiv în comunitate, am decis împreună cu întreaga mea echipă (22 membri) să ne alătură PNL. Vom întări echipa PNL Zănesti pentru că această comună nu mai merită și nu mai trebuie să fie condusă în acest stil autocrat și lipsit de viziune.
Mulțumesc pentru primire, susținere și încredere Președintelui Mugur Cozmanciuc, Prim-vicepreședintelui Andrei Carabelea și întregii echipe a PNL Neamț. # Înainte Împreună pentru victorie și pentru binele comunității!>>.

 

Deşi anunţul de mai sus a fost făcut public încă de ieri dimineaţă, până acum USR Neamţ nu a dat nicio replică în care să prezinte propria variantă despre defectarea unei întregi organizaţii comunale.

Mutarea echipei Constantin (ex-USR) spre organizaţia liberală nemţeană pare să aibă o logică şi prin prisma strategiei PNL Neamţ, comuna Zăneşti fiind una în care, la ultimele alegeri locale, fosta organizaţie locală obţinea o clasare absolut mediocră (UMILINŢĂ MAXIMĂ pentru PNL, cu candidatul de la Zăneşti: locul 5! Ion Colobanea a obţinut mai puţin de jumătate din voturile luate de PNL pentru CJ!). În câteva luni urmează alegerile locale şi acest transfer de la Zăneşti poate fi citit şi în cheia că liderii PNL Neamţ nu mai acceptă ca organizaţiile locale cu rezultate slabe să rămână confiscate de acei şefuleţi locali bănuiţi de multe ori de blaturi cu „baronii” şi al căror unic scop politic era asigurarea unui loc călduţ de consilier local…

Iar perspectiva revenirii la alegerea în 2 tururi a primarilor chiar oferă o şansă reală forţelor de opoziţie din comuna respectivă de a-l învinge, în turul 2, pe actualul primar. Depinde însă cum îşi vor construi opozanţii actuali strategia pentru turul 1 şi cât de mult vor pune pe primul loc binele comunităţii sau propriile interese.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns