Ordin de zi la PNL Piatra Neamţ: „Tunurile pe PMP!”

Cu sau fără legătură cu problemele de natură penală ale primarului Dragoş Chitic, unii de prin conducerea PNL Piatra Neamţ au dat semnalul că ar fi numai bine să aibă loc ceva atacuri la adresa PMP (partid cu care PNL este aliat în Consiliul Local Piatra Neamţ, alianţă care dă majoritatea), informează surse neoficiale apropiate de liberalii pietreni.

Pentru a păstra aparenţele de coabitare roz-bombon, atacurile nu vor porni de la lideri liberali pietreni ci de la diverse persoane, pe internet, prin comentarii inclusiv de pe identităţi sau conturi fake, atât pe facebook cât şi în siteurile de ştiri. Temele de atac vor fi societăţile conduse de PMP-işti (Parking şi Salubritas) dar şi referiri la afaceri reale sau inventate sau la alte subiecte legate de lideri de la PMP (Bogdan Gavrilescu, Laurenţiu Dulamă, Cristian Sauciuc, Marius Ghineţ etc). Sau informaţii legate de eventuale angajări (cu mesajul că ar fi preferenţiale, pe cumetrii politice) ale unor activisti PMP.

Artizanii strategiei de mai sus s-ar baza, după cum spun aceleaşi surse, şi pe sprijinul tradiţional oferit de unele site-uri de ştiri afiliate sau pe care pe care le controlează chiar direct.

Dincolo de alte motive, deocamdată necunoscute, cauza acestor atacuri care ar putea urma ar avea legătură şi cu situaţia actuală de la Primăria Piatra Neamţ, cu un primar liberal Dragoş Chitic care a confirmat public că are calitatea de suspect într-un dosar DNA. Cum puţini politicieni cercetaţi de DNA nu s-au ales apoi cu calitatea de INCULPAT şi cu rechizitorii care le-au desfiinţat imaginea publică (unii chiar şi cu condamnări serioase), o alianţă PNL-PMP fără primarul Chitic ar urma să dea viitorul primar interimar. Unul din cele două posturi de viceprimar de Piatra Neamţ este ocupat de PMP-istul Bogdan Gavrilescu şi nu este exclus ca această strategie să fie un fel de pregătire psihologică pentru PMP-işti care, în cazul unui scenariu total nefavorabil primarului Chitic, să înţeleagă că ei sunt ruda săracă a acestei alianţe.

Nu ar fi o noutate, destui liberali spunând despre PMP Neamţ (care întâi se aliase cu PSD) că ar fi un fel de „soluţie imorală dar necesară” şi arătând că nu au uitat că nu au găsit sprijin la Neamţ, iniţial ci că au trebuit să intervină la Bucureşti, la locotenenţii lui Traian Băsescu, pentru a obţine voturile PMP în Consiliul Local. Chiar şi aşa, faptul că PMP nu a achiesat din prima la „cununia” cu PNL i-a lăsat pe liberali fără postul de viceprimar, pierdere care pare să-i afecteze şi acum…

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns