Ordin de la Mitropolit: slujbe anti-secetă!

seceta1

Preoţii şi călugării nemţeni vor oficia duminică slujbe speciale de alungare a secetei şi de chemare a ploilor. Dincolo de supărarea oamenilor de la sate care se uită cu un ochi la pământul tot mai crăpat de “uscăciune” şi cu unul la cerul fără nori, feţele bisericeşti au primit ordin şi de la şeful lor ierarhic să oficieze slujbe specifice.

Astfel, într-o circulară remisă de Mitropolia Moldovei se precizează: “Având în vedere seceta prelungită din zona Moldovei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, adresează către preoții din parohii și din mănăstiri îndemnul de a adăuga la Sfânta Liturghie din duminica ce urmează, a Sfinților români, rugăciunile speciale pentru ploaie prevăzute în Liturghier.
De asemenea, acolo unde este cu putință, mai ales în mediul rural, preoții și credincioșii sunt îndemnați a ieși, după această Sfântă Liturghie, într-o procesiune cu icoane și cu sfinte moaște și, în mijlocul câmpurilor, să se săvârșească slujba de sfințire a apei unită cu rugăciuni înălțate pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată pe pământ”.
Aceste rugăciuni vor continua și în perioada următoare, în condițiile în care pământul are mare nevoie de precipitații, lipsa acestora fiind de natură a afecta atât recoltele, cât și nivelul râurilor sau cel la care se află apa din fântâni, menţionează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

V.N.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Ordin de la Mitropolit: slujbe anti-secetă!

  1. Rumanu’ s-o ticalosit si dupa 25 de ani de libertaturi, de paranghelii la ziua satului, cand ii canta Guta si Adrian cel minunat, se trezeste ca-i creapa glia sub talpi. Conducatorii cei intelepti, care ne ocarmuiesc de 25 de ani, s-au preocupat cu vilele si casele de vacanta, cu vanzarea padurilor si a pajistilor, lasand „prostul” in voia sortii, la mila lui Dumnezeu. Popii, carora, dupa hirotonisire in parohii le-a pus Divinul mana in cap si galbenii in tescherea, se grabesc sa scoata pacatosii pe tarlale, la ruga infricosata, doar, doar L-or milostivi si s-a-ndura sa sloboada norii…. Peste pamantul cel insetat. Ca dupa slujba, or mere cu toti la pub-ul di pi sientru si s-or ostoi c-o bericica. R C Doamne ajuta !!

  2. Si as mai avea o solutie, in cazul in care tevatura popeasca nu da roade….. sa se foloseasca cateva zeci dă pirande, d-alea, cu…dă şâ mie mânca-t-aş, ca am 7 puradei chere şâ n-am cu ci să-i halăptez. Astea-s in stare sa se tina de coada ta cu rugamintile, pana bagi vastu-n buzunar si-i dai… Mai mult ca sigur ca si Domnul se va satura de rugaminti si va da drumul la robinet !

  3. Eu cred, ca pana nu se va ridica sechestrul de pe terenul de la Nana, nu va ploua !! D-zeu nu bate cu paru’!!

Lasă un răspuns