Ordin CJSU pentru limitarea numărului de clienţi din zona de food al Mall-ului Nepi! Angajaţii: „Mulţumim, Vestea!”

DSP Neamţ, instituţie care a protejat făţiş interesele financiare ale multinaţionalei Nepi în detrimentul sănătăţii nemţenilor. Oare de ce?

 

 

Doar 50 de clienţi au acces, simultan, în zona de food a mallului Nepi din Piatra Neamţ (branduit drept Shoping City), după decizia dată duminică seara de CJSU (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) Neamţ.
„Da, aşa e”, a confirmat prefectul de Neamţ, George Lazăr. „CJSU a luat act de semnalele de îngrijorare venite dinspre cetăţeni, dinspre presă, inclusiv din Vestea. A fost analizată respectiva situaţie, specialiştii din CJSU au votat această măsură, cu maximum 50 de clienţi, simultan, în zona respectivă, comună”, a explicat prefectul care e şi şeful CJSU.
Cu siguranţă că s-a luat în calcul că, pe lângă cei 50 de clienţi sunt alţi cel puţin 50 de angajaţi şi astfel se ajunge lejer la pragul de 100, care a fost stabilit la această valoare după ce iniţial fusese fixat la 200 (şedinţele CNSU din 8-9 martie 2020).

Unii dintre angajaţii firmelor din zona de food erau deja la curent cu această măsură care, duminică seara, era aplicată de angajaţii de la paza Mall-ului. „Chiar dacă luată suspect de târziu, măsura este bine-venită. În ultimele zile lucrătoare din săptămână, în aceste spaţii deschise au fost în total şi peste 300 de clienţi, poate chiar 400 dacă luăm în calcul şi barurile, şi locul de joacă, şi grpurile care ieşeau de la film şi de pe scara de serviciu intrau tot în zona de food. Iar dacă ne adăugaţi şi pe noi, angajaţii, ajungeţi la cifra corectă. Cu aşa aglomeraţie, cu mese care nu sunt şterse cu dezinfectant după fiecare client ci după multe seturi de clienţi, vă daţi seama că riscul a fost foarte mare, şi pentru consumatori dar şi pentru noi, angajaţii. Vrem să muncim, să câştigăm o bucată de pâine dar nu să ne infectăm şi să mai ducem viruşi şi acasă la copii, la familii. Am urmărit ce au spus şi scris oamenii în această perioadă, ce aţi scris şi dumneavoastră şi da, acesta a fost adevărul, am fost expuşi suplimentar şi inutil cine ştie din ce interese. Mulţumim celor care au văzut situaţia corect, mulţumim Vestea!”, a fost mesajul unuia dintre angajaţi.

Rămâne de văzut de ce conducerea DSP Neamţ nu a acţionat, din proprie iniţiativă şi în teren şi în şedinţele CJSU, mai ales după ce opinia publică şi presa locală au tras semnale de alarmă aproape o săptămână întreagă. În mai multe conferinţe de presă, şi directoarea de la DSP dar şi o reprezentantă a instuţiei (dr. Marcoci) declarau cu nonşalanţă că fiind vorba de agent comercial, de mall, nu îşi permit să aplice directivele CNSU.

Ar fi cazul ca, obligatoriu, după trecerea acestei crize, instituţiile statului (cele serioase) să verifice de ce DSP Neamţ, prin conducere şi reprezentanţi, a avut o atitudine atât de îngîduitoare cu afacerea multinaţionalei Nepi în detrimentul sănătăţii nemţenilor.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Ordin CJSU pentru limitarea numărului de clienţi din zona de food al Mall-ului Nepi! Angajaţii: „Mulţumim, Vestea!”

  1. Nu noi comerciantiii scumpi m produsele ci asa ni le dau si noua din depozit credeti ca e plăcut să schimbi pretul ???

Lasă un răspuns