Orban, mesajul campaniei: „Când liberalii de la Piatra Neamț se înțeleg cu cei de la Roman, s-a terminat cu PSD la Neamț!”

Ludovic Orban, președintele PNL și-a început discursul la lansarea de la Neamț a candidaților liberali pentru alegerile europarlamentare cu o glumă care a făcut referire și la clasica rivalitate Piatra Neamț – Roman dar și la unele contondențe interne din ultimii ani, din sânul liberalilor nemțeni.

„Bine v-am găsit dragi liberali nemțeni! Încep prin a vă spune că atunci când liberalii din Piatra Neamț se înțeleg cu liberalii din Roman s-a terminat cu PSD în județul Neamț”, a spus Orban la începutul speech-ului ținut în fața a 5000 de oameni.

Liderul național al PNL și-a continuat cuvântul punctând faptul că oamenii din această țară sunt cea mai importantă avuție a României: „Oare ce am făcut rău de am ajuns să fim conduși, noi, un popor de oameni cu 7 ani de acasă, un popor de oameni credincioși, un popor de oameni inteligenți, un popor de oameni plini de viață, ospitalieri, cintitți… cu ce-am păcătuit de am ajuns să fim conduși de toate cozile de topor, de toți hoții, de toți tupeiștii, de toate scursurile care au ajuns în capul trebii în România?
E vremea, dragii mei, ca oamenii buni, ca românii cinstiți, românii harnici, românii civilizați, românii europeni să conducă România și să-i trimită pe cei care si-au bătut joc de țara asta în ultimii 30 de ani, să-i trimită de aici. Să nu-i mai vedem niciodată pentru că România merită altă soartă
România e o țară bogată. Aurul României nu sunt lingourile pe care vor să le aducă Dragnea și cu Vâlcov de la Londra ca să le transforme în ghiuluri și-n inele, așa cum spunea Ministrul Economiei, aurul României sunt românii, aurul României sunt oamenii care trăiesc în această țară și oamenii care mulți au fost obligați să plece din țara asta ca să-și găsească norocul (…)”.

Orban și-a încheiat discursul în fața celor 5000 de nemțeni prezenți în Sala Polivalentă din Piatra Neamț cerându-le liberalilor să ducă mai departe mesajul PNL către cei 90 la sută dintre români „care nu sunt manipulabili și dependenți de PSD” să iasă pe 26 mai la vot și să voteze lista PNL și, de asemenea, să voteze pentru Referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Orban a vorbit ultimul la acest eveniment, fiind precedat de Rareș Bogdan care a și făcut introducerea pentru președintele PNL. Toți ceilalți vorbitori (șefi de organizații din Nordul Moldovei, candidați, primarii Chitic și Micu, parlamentarii Țapu și Leoreanu) au fost prezentați de către Mugur Cozmanciuc.

Dintre candidați, în afară de Rareș Bogdan, au mai luat cuvântul Cristi Bușoi, Mihai Țurcanu și Vasile Blaga.

Mobilizarea a 5000 de oameni în Sala Sporturilor din Piatra Neamț a fost un adevărat test de organizare pentru organizația nemțeană PNL. Evident că baza a reprezentat-o capacitatea liderilor locali (și a echipelor lor) de a capacita tot mai mulți membri și simpatizanți liberali iar un rol determinant au jucat și coordonatorii direcți (consilieri județeni), coordonatorii generali (Leoreanu și Țapu), ceilalți membri ai BPJ PNL Neamț și președintele Cozmanciuc flancat de cei doi prim-vicepreședinți, Mihai Stoica și George Lazăr.

Sala din Piatra Neamț are 4000 de locuri în cele două tribune dar au fost așezate sute de scaune și pe parchet, în fața scenei, au fost și destui oameni care au asistat la eveniment stând în picioare. A fost chiar și un episod tehnic, când reprezentanții ISU au fost tentați să oprească accesul publicului în sala deja plină dar organizatorii au explicat și au arătat că situația este sub control.

Ad.V.
foto – D.V. – Vestea.net

 

Lasă un răspuns