Orașul confiscat de șmecheri! Chioșc pe teren public, la 150 m de Primărie, fără nicio taxă de ani de zile!


Un chioșc de înghețată amplasat ilegal (fără niciun contract de concesiune teren, închiriere, nimic-nimic) pe terenul public, în buricul orașului Piatra Neamț funcționează așa… de ani de zile.
Dezvăluirea nu e făcută de actuala administrație din Neamț (care, altminteri, se victimiza cu zicerea „oraș confiscat de șmecheri” ci de presă, mai exact de Mesagerul de Neamț în articolul: <Tupeu, obrăznicie și complicitate- scurtă poveste a unui chioșc din centrul orașului Piatra Neamț>.

E musai să dați click pe linkul de mai sus să citiți integral articolul colegului de la Mesagerul. Mai jos facem doar un scurt rezumat:

– Nu actuala administrație (care se plânge de „șmecherii au confiscat orașul” printr-o distinsă portavoce, cu funcție importantă acum în Primărie) anunță acest fapt de o gravitate serioasă, ci presa. Aia „rea și ticăloasă” și pentru stânga și pentru dreapta.
– Deși chioșcul funcționează acolo de ani de zile (și fostul primar Chitic și actualul primar Carabelea au trecut pe lângă el când participau la diverse acțiuni cu multe zâmbete și poze), cu vânzare bună-bună în zilele călduroase, ilegalitatea ar fi fost totuși descoperită recent și de actuala șefă de la Patrimoniu. Așa că a urmat Sfânta Corespondeță, încercarea (eșuată, firește) a Primăriei de a lua niște bani pe teren măcar pe ultimii 3 ani, și o somație de evacuare pe 26 mai.
– De formă somația de evacuare, că nici șmecherii cu chioșcul nu s-au conformat dar nici Primăria nu a trimis un buldo și Poliția Locală să radă abuzul șmecherilor.
– Cică se va duce Poliția Locală luni, 30 mai…

Ce am înțeles noi:
– Oricât de greu circulă corespondența oficială în România (a se vedea cazul Hangu-Prefectură, revenim acușica și pe acel subiect), descoperirea actualei șefe de Patrimoniu e recentă. O lună, două, probabil.
– Actuala administrație este la butoane de un an și jumătate. Așa cum e greu de găsit în Primărie (și la un an și jumătate de mandat nu se mai poate da vina pe trista moștenire) un opis cu străzile și reglementările de pe acestea, și partea cu Patrimoniul e vraiște. Vraiște rău.
Scuzele cu „n-am avut șef la Patrimoniu, să vedeț, concursuri organizate și anulate etc” nu țin. Sau poate țin la postaci…
– Din octombrie 2020 și până acum, dacă un om de încredere al primarului (city-manager sau cineva de la Cabinet Primar) se plimba pe jos prin oraș putea face un inventar al acestor chioșcuri. Al tuturor! Probleme, măsuri etc…
– În urmă cu câteva săptămâni, Primăria anunța cum cere relocarea unor chioșcuri abuzive. Inclusiv care altădată vindeau presă. Foarte bine! Cum naiba de atunci chioșculețul ăsta drăguț și dulce nu a fost trecut în pomelnic?
– Putea scăpa atâta timp (ani de zile) un astfel de chioșc amplasat ilegal dacă nu era al unui șmecher care se bucură de aleasă protecție? Noi zicem că NU!
– O arată și aroganța șmecherului! Nu doar că își ține construcția pe domeniul public nelegal dar a refuzat să și plătească banii măcar pe 3 ani de zile.
– Cine e șmecherul? Nu știm! Dar e foarte probabil ca Mesagerul de Neamț să continue documentarea și, poate într-un nou episod, aflăm și acest detaliu. Care poate fi savuros…

Concluzia: la un an și jumătate de când vorbim de „Administrația Carabelea”, nu putem aminti de „șmecheri care au confiscat orașul” în trecut fără să constatăm că situația continuă cu complicitatea celor care sunt acum la butoane, sau cu neglijența lor, sau cu orice alt atribut legat de cei de acum…
Nu poți să păstorești un oraș care e cât un cartier dintr-un sector din capitală și să spui, mereu și mereu, „nu am știut”.

Morala: între chioșcul dulce/savuros și Primăria Piatra Neamț, distanța e, în linie dreaptă, de vreo 150 de metri. Adică dacă ai cumpărat o înghețată de la șcmecherul cu chioșcul, nu o termini de… mâncat până intri în biroul primarului sau al city-managerului sau la Cabinet Primar…

D.V.
sursa foto – Mesagerul de Neamț

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.