Opțiunile PSD pentru Primăriile Piatra Neamț și Roman: „Candidați pe care trebui să-i măsori, să-i cântărești!”

Candidații PSD pentru funcțiile de primari la Piatra Neamț și Roman nu sunt încă stabiliți, desemnarea acestora urmând a se face după etapa aflată încă în derulare, de analize și sondaje – asta a punctat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, chiar în conferința de alegeri a organizației județene de la finele săptămânii trecute. 

Întrebat de o ziaristă la conferința de presă care a urmat ședinței de alegeri (min. 17.30 în video de mai jos) despre numele celor „măsurați” și data când PSD va anunța candidații desemnați, Arsene a preferat să nu de nume și a făcut referire la termenul de „două-trei săptămâni în care vom anunța candidații”.

A urmat întrebarea Vestea (min. 18) legată de faptul că PSD a cam avut mai mereu o problemă în a anunța, mai din timp, candidații pentru Piatra Neamț și Roman. PSD nu a avut niciodată primar la Piatra Neamț și trebuie să fim corecți cu statistica și cu istoria, PSD nu a avut primar de Piatra Neamț. În momentul în care ești un partid care ai primar în funcție, ți-e mult mai simplu. Când vii cu candidați pe care trebui să-i măsori, să-i cântăreșți foarte bine… Pentru că de fapt vrei să câștigi. Atunci eu cred că trebuie să măsori foarte atent și când tai să tai foarte bine și să fii sigur că cel care candidează are șanse maxime să câștige”, a răspuns președintele PSD Neamț.

A doua întrebare Vestea a vizat profilul de candidat PSD pentru cele două municipii. „Mi-aș dori să aibă (candidatul de la Piatra Neamț/Roman) un profil, bărbat sau femeie, cumva apropiat de profilul meu, că vreau să lucrăm împreună. Nu vă ascund faptul că dacă aș fi avut primar la Piatra neamț de la PSD, eu zic că Piatra Neamțul nu mai avea astăyi nicio problemă financiară. Am încercat cu actualul primar să facem parteneriat și discuții, administrativ nu politic, și n-am avut cu cine. Știți că este o vorbă românească, bună: nu poți să-i bagi în traistă omului dacă el nu vrea. Dar atunci când a fost nevoie și când Piatra Neamț risca să intre în faliment, Guvernul României, PSD și președintele Consiliului Județean s-au bătut să aducă bani la Piatra Neamț, indiferent de culoare politică a primarului. Și am făcut-o cu drag pentru că am făcut-o pentru nemțeni. Asta nu au înțeles ceilalți. Că noi când am făcut PNDL/ul am spus că vrem să modernizăm satul românesc, nu satul românesc PSD.
Dacă pietrenii vor da votul candidatului PSD pentru Primăria Piatra Neamț, voi face în Piatra neamț împreună cu primarul social-democrat ce am făcut și înjudețul Neamț. Vom scoate Primăria din impasul financiar, vom moderniza străzile, vom face investițiile necesare pentru un trai bun pentru cei din Piatra neamț cum, de altfel, același lucru îl vom face și pentru cei din Roman.
Ăsta-i profilul pe care mi-l doresc, un om deschis, un om cu viziune, un om care să vadă cum dezvoltă comunitatea pe care o păstorește”, a declarat Ionel Arsene.

Neoficial, cică ar fi început deja măsurătorile respective referitoare la „lipiciul” pe care  potențiali candidați PSD l-ar avea la intenția de vot a pietrenilor. Iar printre cei „măsurați și cântăriți” s-ar afla și Florentina Moise (președinte PSD Piatra Neamț, director CCD), Adrian Niță (om de bază și la PSD și la CJ) dar și Daniela Soroceanu (secretar al județului, ex-prefect demis recent din funcție de Guvern, vizată deja de o plângere pentru ABUZ la DNA din partea Prefecturii condusă acum de George Lazăr).

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Opțiunile PSD pentru Primăriile Piatra Neamț și Roman: „Candidați pe care trebui să-i măsori, să-i cântărești!”

  1. „Mi-aș dori să aibă (candidatul de la Piatra Neamț/Roman) un profil, bărbat sau femeie, cumva apropiat de profilul meu, că vreau să lucrăm împreună,, , ptiu drace sau pazeste-ne Doamne !
    Pe ce candidati au pus ei masuratorile si cantarele, este clar, mai ,,dragii mei nemteni,, , are emanatul niste unitati de masura, deja consacrate ca partidul va ajunge partidulet iar primaria de municipiu tot mai departe
    Da, se vorbeste ca are cacialmistul un as in maneca, ce va da pe spate toate calculele, Andrusca…..

  2. Pe Florentina si Bulai le masoara demult si nici acum nu se pronunta.Cred ca intai ar trebui sa se masoare pe sine insusi si sa plece.Ne-am lamurit ce masuratori face si ce oameni aduce dupa el.Ma mir ca ii mai arde de glume dupa ce ne-a facut de ras cu suculete, andrusti, militieni etc.Ioane ai obosit mergi acasa si te refa.

Lasă un răspuns