„Operativa” din biroul primarului Chitic, convocată pe ochi frumoşi! Locativserv – „copilul nedorit”!

Tradiţionala şedinţă operativă din ziua de luni, din biroul primarului Dragoş Chitic – cu principalii şefi de Direcţii, Servicii din Primărie dar şi cu reprezentanţii firmelor CL – a intrat în zodia convocării pe ochi frumoşi. Sau pe alte criterii care scapă, probabil, celor mai puţini iniţiaţi în relaţiile primarului Chitic cu cei cu care trebuie să înfăptuiască actul de administraţie în interesul cetăţeanului.
Întrebat de reporterul Vestea dacă după şedinţa operativă de astăzi, a primit vrei veste bună cu privire la deblocarea banilor pe care Primăria îi datorează societăţii Locativserv, directorul Jănel Iosub a răspuns cu două întrebări, mai întâi: „Care şedinţă? Pot eu să vă spun ceva despre o şedinţă la care nu am fost invitat?”.

Directorul Jănel Iosub s-a interesat de ce nu a fost chemat la respectiva „operativă” şi a aflat că „Secretara Georgiana a făcut convocările după lista dată de primar. Locativserv nu se afla pe lista respectivă”.

Este evident dreptul primarului de a-şi bea cafeaua cu cine doreşte. Dar este, în acelaşi timp, obligaţia edilului municipiului Piatra Neamţ de a trata în mod egal şi corect toate firmele Consiliului Local, fără discriminare sau fără ca relaţia instituţională să treacă în plan secund faţă de umorile personale.

Acum câteva zile, datoriile Primăriei Piatra Neamţ faţă de Locativserv erau de circa 270.000 lei. Cu factura care trebuie să ajungă acum la Primărie (dacă nu a ajuns deja), aceste datorii urcă la vreo 500.000 de lei. Din care vreo 200.000 de lei trebuie plătiţi de Locativserv către Primărie (redevenţă, chirii etc). Din restul de bani, Locativserv ar urma să-şi achite alte dotorii, inclusiv o parte din banii datoraţi de firmă furnizorului de gaz (pentru încălzirea locuinţelor în care stau cei cu contracte de închiriere). „Mă abţin să mai fac alte comentarii dar sper să nu ajungem în situaţia în care pentru că nici nu suntem chemaţi să căutăm împreună soluţii, oamenii să rămână fără căldură pe gerul ăsta”, a mai spus Jănel Iosub.

Viceprimarul Luminiţa Vîrlan consideră că maniera discriminatorie de convocarea a şedinţelor operative nu este în regulă. „Am vorbit prin sms-uri cu domnul director de la Locativserv şi am aflat şi eu de această situaţie neplăcută, nelalocul ei. Am aflat că domnul secretar Fecic i-ar fi spus domnului Jănel Iosub că primarul stabileşte cine să fie convocat sau nu, ceea ce mi se pare hilar. Nu este corect să se întâmple aşa”, a concluzionat viceprimarul Luminiţa Vîrlan.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

6 thoughts on “„Operativa” din biroul primarului Chitic, convocată pe ochi frumoşi! Locativserv – „copilul nedorit”!

  1. Sedintele „operative”(tinute de primar pentru dresarea directorilor), neprevazute in legea 111/2016,sunt caile pline de bune intentii, care duc la ……PUSCARIE !

    vezi cazul…..PINALTI !

  2. Ce crasa discriminare. Cum dom’le sa nu-l cheme pe Janel? As vrea un print-screen de la schimbul academic de sms-uri dintre Janel si dna Varlan.

  3. @neruda – Pana incerc sa fac eu rost de sms-urile dorite de tine, da-ne tu stenograma discutiei dintre Georgiana si Chitic. Sigur e si mai academica.

  4. Domnul primar Chitic nu suporta decat discutii academice de la nivelul lui Paulica Pintilie in sus.

Lasă un răspuns