Omul lui Arsene, ipoteză bombă: Directorul tehnic pensionar de la Apaserv, evaluat! „Mi se pare grav!”

Adrian Niță (potențial candidat PSD pentru funcția de primar de Piatra Neamț și etichetat, mai nou, de unii adversari drept „omul lui Arsene”, pentru că e mai mereu pe lângă șeful CJ și al PSD Neamț) a aruncat o ipoteză interesantă: nu este exclus ca Gheorghe Nicolae, directorul tehnic pensionar de la Apaserv să fie și el vizat de o evaluare care să se termine cu „surprize”.

„Nu știu dacă nu cumva și dânsul nu face în acest moment obiectul unei evaluări a fostului management, dar e bine să așteptăm un pic ca să ne convingem. S-ar putea să avem surprize”, a declarat Adrian Niță, în direct, prin telefon, la emisiunea Hapul Zilei (din 19 februarie) realizată de Vestea.net.

Declarația a survenit în contextul în care Niță a vorbit de două probleme importante ale administrației și comunității pietrene iar moderatorul a invocat și o a treia, înscrisă în tema respectului pe care îl merită populația de la administrație, cu accent pe tradiționala ocupare a unor funcții prin pile și filiere politice. Niță a fost de acord că se impune o  curățenie (întreaga intervenție a acestuia în VIDEO de mai jos, de la minutul 26) în structurile administrative nu doar de la Primărie ci și de la Consiliul Județean Neamț (inclusiv instituții sau firme subordonate).

Întrebat cum i se pare afirmația primarului liberal de la Roman, Lucian Micu, care a declarat că în cele 6 luni de criză majoră a apei l-a văzut în acel oraș doar o singură dată, la o ședință, pe același director tehnic pensionar de la Apserv, Adrian Niță a răspuns: „Mi se pare grav, dacă așa este. Trebuie verificat, așa cum v-am spus, și luate măsurile necesare”.

Întrebat de două probleme pe care ar trebui să le rezolve din ipostaza de posibil viitor primar, social-democratul s-a referit mai întâi la slaba absorbție a fondurilor europene. „Eu cred că întrebarea de la care trebuie să plecăm este dacă suntem mulțumiți de orașul în care trăim. Și eu cred că nu putem fi mulțumiți în momentul actual de modul în care este condus orașul. În primul rând, cea mai importantă măsură pe care ar trebui să o luăm este să constituim o echipă competentă cu adevărat la nivelul Primăriei ca să putem atrage fonduri europene. Să luăm modelul altor Primării care au făcut acest lucru cu succes, astfel încât să putem ridica orașul, să redevină așa cum a fost odată, Perla Moldovei. Și nu e prea general ce spun pentru că în ultimii 4 ani, din cunoștințele mele, în afară de câteva proiecte semnate în ultima perioadă, primăria condusă de domnul primar Dragoș Chitic nu a atras niciun euro din fonduri europene. Adică, momentan, suntem doar la stadiul de proiecte. A fost ceva pe Direcția de Asistență Socială, dar care nu are legătură cu ceea ce însemnă propriu-zis bani care intră în deyvoltarea orașului. În rest, zero fonduri europene. Există firme particulare care cu doi angajați au reușit să-și cumpere utilaje de milioane de euro. O primărie întreagă cu un serviciu, cu oameni bine plătiți, care se ocupă de acest lucru nu au reușit să aducă nici măcar un euro”, a spus Adrian Niță.

Potențialul candidat social-democrat a spus că a doua problemă majoră din Piatra Neamt este că „Orașul nostru se comportă ca o pepinieră și foarte multă lume, foarte mulți tineri preferă să plece tocmai pentru că nivelul de deyvoltare al orașului nu le permite să trăiască civiliyat și decent și demn, într-un oraș frumos și curat în care să nu-ți fie frică să mergi pe străzi, să asigurată siguranța cetățeanului, să ai un sistem de educație pus la punct, un transport în comun modern (…). Sunt foarte multe de făcut pentru că. așa cum v-am spus, nu s-a făcut nimic. Ne-am făcut remarcați prin tăierea de panglici la veceuri și prin strada care nu duce nicăieri”.

 

 

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Omul lui Arsene, ipoteză bombă: Directorul tehnic pensionar de la Apaserv, evaluat! „Mi se pare grav!”

  1. Acest ,,potential candidat,, cand spune ,,orasul nostru,, se refera la toata comunitatea sau doar la gasca lor ?!

Lasă un răspuns