Omagiu ostaşilor! Ziua Armatei sărbătorită la Piatra Neamţ!

<<Astăzi este ziua când este sărbătorită Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupaţia hortisto-fascistă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. 
Este ziua în care ne aducem aminte cu pioșenie de toți eroii Armatei Române care au luptat, și-au dat viața sau au fost răniți pe câmpurile de luptă din țară și din străinătate.
Nu în ultimul rând, 25 octombrie reprezintă și ziua în care aniversăm Armata Română și bravii ei soldați – cei care au depus jurământul de credință față de țara pe care sunt pregătiți să o apere chiar și cu prețul vieții. Nu este deloc întâmplător faptul că Armata se situează în topul încrederii românilor în instituțiile statului.
Este un prilej ca, în numele tuturor nemțenilor, să transmit Armatei Române, și pe această cale, un sincer ”La mulți Ani!”>>, a transmis prefectul Vasile Panaite de la tribuna manifestării în care azi, la Piatra Neamţ, a fost omogiată Armata Română.

Azi e acea zi stabilită oficial când românii îi sărbătoresc atât pe veterani cât şi pe actualii ostaşi care, la rândul lor, au jurat să apere Ţara. La Piatra Neamţ manifestarea a urmat tipicul ceremonialului militar consacrat. Prefectul a trecut în revistă garda de onoare, un sobor de preoţi condus de protopopul Valentin Tofan a oficiat o scurtă slujbă. Au urmat apoi mesajele oficialităţilor: primarul Dragoş Chitic, preşedintele CJ Neamţ Ionel Arsene. Prefectul Vasile Panaite şi, la final, comandatul Garnizoanei Piatra Neamţ.

Apoi, spre deliciul pietrenilor prezenţi, a urmat parada militară.

V.N. / sursa foto – facebook

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns