Omagiu de la liberalul Carabelea pentru George Simion AUR! „Erou care luptă, neobosit și neabătut, de partea binelui”!

„Unul dintre puținii eroi care mai luptă, neobosit și neabătut, de partea binelui pentru această țară” – este un elogiu maxim care te poate duce cu gândul la omagiile pe care le primea Nicolae Ceaușescu de la alde Bobu, Mănescu, Dăscălescu și de la alții care au pus umărul la cultul personalității pentru fostul șef comunist.
Sau, mai aproape de zilele noastre, asemenea grețoșenii împănate cu „eroi” mai emiteau Codrin Ștefănescu despre Dragnea sau pseudo-jurnalista Floriana Jucan prin interviurile-panseu cu și despre Viorica Dăncilă.

Dedicația de mai sus este făcută însă, în ianuarie 2019 de către actualul primar PNL de Piatra Neamț, Andrei Carabelea în beneficiul liderului AUR de atunci și de acum, George Simion. Și e fix în prima frază, după prima virgulă a unei postări (vezi integral la finele articolului) în care actualul primar anunța susținerea până în pânzele albe a lui Eugen Simion în perspectiva alegerilor europarlamentare (reamintim, în 2019 au fost alegeri euro și apoi prezidențiale).

Iar primul elogiu maxim din postare (cu Eroi, Neabătut, Binele, Țara) nu este întâmplător, în același mesaj Carabelea anunțând ferm că „Mă identific cu această cauză și cred pe deplin în George, iar dacă ai citit până aici, înseamnă că poate aceasta este și cauza ta”.

Nu strică nici ceva detalii de context și CV politic pentru această postare-omagiu.
În 2016, Sebastian Burduja înființa PACT, un partid despre care s-au spus multe și nevrute, inclusiv că ar fi fost un embrion creat în laboratoarele unor băieți cu ochi albaștri (ca și USR sau AUR, de exemplu). Principalul locotenent al lui Burduja (care nu a prea avut lipici în țară cu partidul lui) a fost Andrei Carabelea care, după pauza post-PDL a reintrat în politică dând de înțeles sau spunând de-a dreptul că „PNL și PSD, aceeași mizerie”.
Și de aici, începe un film interesant care arată de ce în ianuarie 2019 Carabelea era „trompet” al lui George Simion (ați văzut deja cu ce elogii) și, peste doar câteva luni, își schimbase substantivele proprii din mesaje (aprecieri pentru PNL, Klaus Iohannis, Mugur Cozmanciuc, Dragoș Chitic în primă fază).
-2016, alegeri locale, PACT candidează la Piatra Neamț, dar numai cu listă de consilieri (oricum nu a trecut pragul) nu și pentru funcția de Primar. Din avion părea un ajutor pentru candidatul PNL de atunci, Dragoș Chitic…
-2016, alegeri generale. PACT nu are organizații, nu are o structurare reală și eficientă tipică unui partid așa că se află în dificultate în a strânge numărul de semnături. Obligați de această situație, Burduja și Carabelea candidează ca „independenți” în Circumscripția județului Neamț. Burduja pentru Camera Deputaților (trebuia un număr mai mic de voturi), Carabelea pentru Senat. Auto-parașutarea lui Burduja la Neamț îl enervează pe Iulian Bulai care părăsește PACT și se înscrie în USR.
-Burduja nu ajunge deputat, Bulai da!
-Au fost analiști care au spus că miile de voturi (inutile în repartizarea mandatelor) luate de Burduja-Carabelea erau majoritar din zona simpatizanților de dreapta, deci cei care au pierdut au fost cei de la PNL. În acest context, victoria PSD este maximizată și, cu voturile primite, social-democrații nemțeni trimit în Parlament 2 senatori și 5 deputați.
-2017-2019, urmează negocieri ale PACT (adică Burduja) cu diverse partide. Burduja nu voia să se înscrie într-un partid și să o ia de la zero ci dorea o fuziune care din start să-i dea funcția de vicepreședinte național (conform cutumelor) în partidul-partener. Mai multe uși se trântesc în nas cu zgomot, replica fiind în general că „PACT e un partid care are doar ștampila, nu are organizații, nu are membri…”. Sursele spun că discuții au fost cu mai toți actorii de pe scena politică, PNL, PSD, USR (greu cu Bulai acolo!), PMP, chiar și ALDE. Numai cu UDMR nu…
Rezultatul? Eșec total!
-Ianuarie 2019 – George Simion strânge semnături pentru listele de candidați pentru alegerile parlamentare ce urmau să aibă loc prin mai. Diverse entități mai mult sau mai puțin organizate îl sprijineau. Unii rezerviști MAI și MApN, unii preoți, unii lideri de mâna a 2-a de prin partide (el participase și la acțiuni cu PMP în stânga Prutului). Când pleci la drum de la zero ca să faci un partid – situație în care se afla și George Simion! – sunt utili și așa-numiții „influenceri liberi de contract”. Era și cazul lui Carabelea, care pusese în cui orice speranțe legate de negocierile lui Burduja pentru PACT și făcea și el parte din cei care păreau a se plasa în zona influencerilor liberi (pentru că nu mai contează sau pentru că nu au găsit un tren potrivit). Și așa apare minunăția de „declarație de dragoste” în favoarea lui George Simion.
Nu știm dacă Andrei Carabelea a scris acest omagiu cu iz de telenovelă din propria convingere sau a făcut poza și textul la rugămintea cuiva…
Numai că…
-Martie 2019 – Bubuie anunțul fuziunii prin absorbție PNL cu PACT. După ce altădată Orban îi dăduse cu flit cu Burduja (nu punem mâna în foc dar cică ar fi fost și o replică gen „du-te la Arsene să fuzionezi, că pe el l-ai ajutat cu circul ăla cu candidatura ta inutilă ca independent”), Orban se răzgândește (sau a fost ajutat să o facă), se pozează cu Burduja, anunță fuziunea, dragoste mare, monșer…

Și, brusc, pe pagina de facebook a lui Carabelea, poza cu actualul primar liberal și George Simion AUR este împinsă în jos de poze noi și frumoase alături de PNL, Cozmanciuc, consilieri liberali, Iohannis, Orban, Țapu etc…

Carabelea este activat ca vicepreședinte PNL Neamț dar se implică mai mult în echipa PNL de la Piatra Neamț, alături de primarul (liberal pe atunci) Dragoș Chitic, care se pregătea și el să-și facă ordine prin organizația locală. Bazat pe principii, probabil (nu pe speranța unui post de viceprimar în echipa lui Chitic de după alegerile din 2020), Carabelea e din nou foarte activ politic, la acțiuni, pe facebook etc. Inclusiv la articolele care erau critice cu privire la primarul de atunci sau la problemele administrative (să nu intrăm în detalii, deocamdată…).

Și trec așa alegerile europarlamentare și prezidențiale, Carabelea devine tot mai vizibil, proporțional cu creșterea viziblității, la București, pentru tovarășul său Burduja (șef de organizație de sector PNL, secretar de stat).
Vin alegerile locale, Burduja nu se bagă dar în PNL Neamț intervin zbateri și dezbateri legate de statutul de inculpat trimis în judecată al lui Dragoș Chitic, apar noi ipoteze de lucru. Inclusiv Carabelea, dar pe la „și alții”.
Și bubuie surpriza: Cozmanciuc și Orban îl anunță, cu puțin timp înainte de alegerile locale, candidat pentru funcția de primar de Piatra Neamț pe Carabelea.
Se supără unii, dar doar Chitic o face public și pleacă și candidează cu PMP. Chitic pierde, Carabelea câștigă funcția de primar.
Rămâne întrebarea: oare l-o fi sunat George Simion să-l felicite pe Andrei Carabelea pentru câștigarea funcției de primar de Piatra Neamț? Sau a făcut-o cel care a intermediat întâlnirea și prima poză din acest articol?

Background: Postarea completă a lui Andrei Carabelea din 26 ianuarie 2019 cu Maximo Laudatio pentru George Simion:

<În mijloc este George Simion, unul dintre puținii eroi care mai luptă, neobosit și neabătut, de partea binelui pentru această țară. Cauza lui este #ÎntregireaNațională. În ultimii 15 ani, a inițiat numeroase acțiuni și proiecte dedicate românilor din provinciile istorice românești, fiind fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Este cea mai credibilă și puternică voce a proiectului ReUnirii și tocmai de aceea a ajuns să reprezinte o amenințare peste puterea unor „stăpâni”. Drept dovadă, în 2015 a fost expulzat și desemnat ”persona non grata” în Republica Moldova. Poți afla mai multe despre el citind pe https://ro.wikipedia.org/wiki/George_Simion.
Acum, George candidează la Europarlamentare iar motto-ul său este #RomâniaMareînEuropa. Astăzi a fost în Piatra Neamț pentru a lansa și în Neamț campania de strângere a semnăturilor.
Mă identific cu această cauză și cred pe deplin în George, iar dacă ai citit până aici, înseamnă că poate aceasta este și cauza ta. Și pentru asta, te rog:
– Intră pe site-ul https://www.mareineuropa.ro/, citește instrucțiunile și hai să îl ajutăm pe George să strângă semnăturile necesare!
– Distribuie și spune-le și altora că
– Iar apoi hai să-l ajutăm să facem România Mare din nou 😉 Altfel spus #MakeRomaniaGreatAgain
— simţindu-se plin de speranţă cu Andrei Carabelea în Piatra Neamț.>

 

Daniel VINCA

 

One thought on “Omagiu de la liberalul Carabelea pentru George Simion AUR! „Erou care luptă, neobosit și neabătut, de partea binelui”!

  1. Si uite asa ne lamurim si noi de unde au venit fixatiile de-a dreptul tampite ale actualului primarel….ca tot ce face aduce a PCR,efectiv. Cand esti in tandreturi cu extrema politica,e normal sa te comporti ca un dezaxat. oare e constient cat rau face orasului asta?

Lasă un răspuns