OFICIAL Poliţia Neamţ despre măcelul de la Tîrgu Neamţ: „Au fost trase 5 focuri de avertisment!”

5 focuri de avertisment au fost trase de poliţiştii de la Tîrgu Neamţ în încercarea disperată de a dispersa zecile de derbedei rromi încăieraţi în stradă dar şi ca să-şi protejeze propriile vieţi – acesta este anunţul oficial făcut de Poliţia Neamţ, prin purtătoarea de cuvânt citată de mai multe siteuri centrale.

„A izbucnit un conflict spontan între două familii de etnie romă. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ. Întrucât persoanele de etnie romă nu au încetat actele de violenţă, au fost executate 5 focuri de avertisment în plan vertical, în vederea aplanării conflictului, fără a rezulta rănirea vreunei persoane. Efectivele existente la faţa locului au fost suplimentate cu forţe ale serviciului pentru acţiuni speciale din cadrul IPJ Neamţ, precum şi colegi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Poliţiştii desfăşoară în acest moment activităţi de cercetare la faţa locului, precum şi de identificare a persoanelor care au provocat conflictul”, a precizat agent de poliţie Moşu Georgiana, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ, citată de ObservatorTV.

Detalii: VIDEO Bătaie cu topoare, răngi şi scânduri între două clanuri de ţigani la Tîrgu Neamţ! Foc de avertisment tras de poliţistul ignorat de derbedei
Cănărău despre imaginile şocante cu măcelul de la Tîrgu Neamţ: „E vina slugilor politice din Poliţia Română! Poliţiştii sunt trimişi carne de tun în faţa infractorilor!”

Pe postul Digi 24, unde a intrat în legătură telefonică directă şi unde a făcut aceleaşi afirmaţii, purtătoare de cuvânt din subordinea comisarului şef Paul Tablan a fost contrazisă de prezentatorul ştirilor cu privire la aserţiunea de „conflict spontan”, jurnalistul punctând că din imagini se vede că beligeranţii erau înarmaţi cu diverse obiecte, demers care nu ar fi putut fi făcut „spontan”.

În aceleaşi timp, pe reţelele de socializare, mulţi tîrgnemţeni spun că forţele de la judeţ („mascaţii” de la Poliţie şi Jandarmi) au ajuns târziu tare şi că, de fapt, dispersarea iniţială a fost realizată doar de cei 3 poliţişti (unul de la Ordine Publică şi doi sosiţi cu un MCV de la Poliţia Rutieră). Surse neoficiale apropiate de Poliţia Judeţeană Neamţ spun că „mascaţii” au răspuns în termenele standard la convocare şi deplasare dar că e posibil ca, dincolo de distanţa Piatra Neamţ – Tg. Neamţ, o posibilă întârziere să fi fost generată de amânarea alertării acestora.

Cu siguranţă că posibila anchetă internă care va urma, va stabili dacă au existat decalaje între telefoanele date de cetăţeni la 112 (care prezentau în termeni concreţi gravitatea situaţiei) şi momentul alertării „mascaţilor” de la Poliţie şi Jandarmi.

Detalii: VIDEO Bătaie cu topoare, răngi şi scânduri între două clanuri de ţigani la Tîrgu Neamţ! Foc de avertisment tras de poliţistul ignorat de derbedei
Cănărău despre imaginile şocante cu măcelul de la Tîrgu Neamţ: „E vina slugilor politice din Poliţia Română! Poliţiştii sunt trimişi carne de tun în faţa infractorilor!”

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “OFICIAL Poliţia Neamţ despre măcelul de la Tîrgu Neamţ: „Au fost trase 5 focuri de avertisment!”

  1. clanurile de rromi care va conduc judetul . din nou , problema 112 , falsul in declaratii , musamalizarea cazului !
    primii care trebuie arestati sunt politistii si procurorii .
    „conflictul spontan” , de ani de zile in tg. neamt .
    urmeaza paitra – neamt . violenta acestor clanuri nu este intamplatoare . cum nu este intamplatoare nici absenta
    „politistilor ” .

Lasă un răspuns