OFICIAL! Doar cu CERTIFICAT VERDE la Târgul de Crăciun al lui Arsene!

Târgul de Crăciun la Neamț (care a involuat în ultimele ediții spre „Târgul lui Arsene”) este, OFICIAL de azi, dedicat doar spectatorilor care au Certificat Verde.
Ceea ce era absolut previzibil pe actuala formă de organizare (cu scenă, cu spectacole, cu publicitate pentru „inițiativa domnului președinte” devine literă de lege după ce CNSU a emis Hotărârea nr. 105 care prevede un set de restricții pentru tot ce înseamnă spectacol sau festival, inclusiv accesul interzis pentru cei care nu au certificat verde.

Art. 4 din HCNSU prevede clar:

<Art.4 –
(1) Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.
(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2>.

435.000 lei, din bani publici, sunt alocați din bugete publice (adică din taxe și impozite plătite și de vaccinați și de nevaccinați) pentru organizarea Târgului de Crăciun la Neamt.
275.000 lei sunt din bugetul județului Neamț (CJ și o instituție subordonată), 160.000 lei sunt din bugetul Primăriei Piatra Neamț.

D.V.

Lasă un răspuns