OFICIAL, de la Parchet: Consilierul local (PNL) Paul Pintilie nu a fost hărţuit de Vestea!


În urmă cu mai bine de un an şi jumătate, consilierul local (PNL) de Piatra Neamţ, Paul Pintilie îşi cerea scuze de la deputatul Mugur Cozmanciuc, şeful său judeţean de partid (recunoscând astfel că e adevărată dezvăluirea din Vestea conform căreia îl insulta la un mod abject pe cel care-i semnase candidatura pentru demnitatea pe care o obţinuse) dar se lăuda prin târg (parcă şi prin facebook) cum se va adresa el Justiţiei pentru a obţine pedepsirea subsemnatului care şi-a permis aşa obrăznicie, să scrie fix ce a zis el.

În orice ţară civilizată din lume, un cetăţean onest care se consideră prejudiciat de un articol dintr-o publicaţie se adrezează instanţei de judecată cu o plângere civilă. Fiind vorba de o persoană publică şi cum dezvăluirea din Vestea nici nu viza viaţa privată a lui Pintilie, ci chiar chestiuni politico-administrative, era clar tonul său en-fanfare putea fi susţinut doar de o plângere civilă şi de un proces în care acesta să demonstreze că alegaţiile din Vestea nu ar fi fost corecte (deşi el îşi ceruse scuze public, pe facebook, de la Cozmanciuc) şi să obţină o sentinţă civilă în acest sens (Insulta şi calomnia au fost trecute din Penal în Civil ca Defăimare tradusă prin Litigii cu profesioniştii – astea sunt denumirile juridice, pur tehnice).

Dar, nu! Sfătuit probabil de „oameni de bine” (dar pricepuţi la Drept cât Pintilie la gramatică), consilierul local liberal a făcut… plângere penală. Pentru HĂRŢUIRE! Aşa i-or fi zis sfetnicii lui, că e bine să meargă pe penal, să invoce o pretinsă infracţiune pentru care se aplică şi pedeapsa cu închisoare, deşi orice copil cu minim 6 clase, citind definirea şi încadrarea HĂRŢUIRII din Noul Cod Penal înţelege că e vorba de cu totul altceva, nicidecum despre un articol de presă care dezvăluia ce limbaj folosea onor alesul local din capitala de judeţ cu privire la un coleg şi şef de partid.

În susţinerea plângerii sale, când a fost vorba de probe, Pintilie a propus şi o listă cu martori (vom reveni, curând, cu documente din anchetă), adică a dat omul de muncă la greu Parchetului şi Poliţiei. Şi a fost anchetă penală. Care, evident, la final, în urmă cu câteva lunibune, a avut o propunere din parte poliţistului care a participat la anchetă şi o soluţie dată de procurorul de caz.

Soluţie de CLASARE!  Clasare totală! Adică fapta reclamată de onor alesul local care s-a considerat „parte vătămată” nu există. Defel, deloc, nada, niente!

Deşi au trecut luni bune (aproximativ un an!) de la respectiva soluţie de CLASARE şi nici nu a contestat-o la şeful ierarhic al procurorului (aşa cum îi dădea voie legea), consilierul local Pintilie nu a mai informat la fel de corect opinia publică despre finalul plângerii sale prin care a dat de muncă, inutil, la procurori şi poliţişti care ar fi trebuit să se ocupe de probleme mai importante decât de hărţuirea visată de el.

Nici el şi nici amicii lui (unii de prin Consiliul Local) care scriau cu sârg despre „Vinca plin de anchete penale” nu au fost la fel de comunicativi în a-i informa pe oameni, aşa cum ar fi fost corect şi onest. Şi da, era vorba despre „anchete penale” pentru că nu doar Pintilie a aplicat respectivul subterfugiu, au fost vreo 5 într-un an, dintre care unii – ca să vezi! – trăiesc cam în aceeaşi „bulă” după cum relevă chiar pozele puse de ei pe facebook.
Mai mult, ca să înţelegeţi şi mai clar despre ce păienjeniş era vorba, mai facem precizarea că, de parcă ar fi avut roluri într-un film de desene animate!, pretinsele victime ale hărţuirii din Vestea se propuneau martori în sistem suveică, adică unii pe alţii.

Mai pe româneşte, după iluminarea lor juridică, au mers pe ideea „ca să-l compromitem pe X îi facem plângeri penale, ne punem martori unii la alţii şi apoi scriem pe facebook că e penal”.
Din fericire, para-Justiţia stabilită de aceşti „băieţi deştepţi” prin cafenele a fost demolată dintr-un condei de anchetatorii de la Poliţie şi Parchet care, prin soluţiile de clasare au spus ceea ce era de spus.

Vom reveni în curând, în Vestea, cu documentele oficiale şi din acest dosar dar şi din altele care arată cum nişte demnitari locali dar şi alte persoane din anturajul lor ţin ocupate instituţii importante din acest stat (Parchet şi Poliţie) cu anchete stârnite de dorinţe de răzbunare personală în timp ce respectivele instituţii ale Statului de Drept nu au destui oameni pentru a urgenta anchete care chiar sunt necesare.

Daniel VINCA

background:

Cum vorbea Pintilie despre Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ: Consilier local PNL despre șeful de partid: “COZMANCIUC E O L**Ă TRISTĂ”!

Cum vorbea Pintilie despre Daniel Vasiliu, secretar-general adjunct al PNL Neamţ: “Învățăturile consilierului Pintilie” (2): Despre un coleg din PNL, familia respectivului, fosta nevastă

Un alt articol considerat de alesul local liberal, faptă penală. Atenţie, interzis minorilor cărora e bine să le intre în cap că la şcoală chiar trebuie să înveţe Limba Română: Mesajul unui consilier local în preajma Zilei Limbii Române: „Va ales”, „Ar alegeo”, „va dat”…

 

 

3 thoughts on “OFICIAL, de la Parchet: Consilierul local (PNL) Paul Pintilie nu a fost hărţuit de Vestea!

 1. Ooooo, multumim maret si preaiubit PNL pentru un asemenea carmaci local trimis in Consiliul Local sa decida in numele cetatenilor din Piatra Neamt care chiar au promovat scoala generala pe bune nu cu alte criterii.
  Oare de unde scot partidele asemenea specimene ca sa le dea functii? Credeam ca numai la PSD sunt promovati incompetentii dar vad ca m-am inselat.

 2. Imi imaginez o discutie foarte rasata, elitista intre acest domn care violeza limba romana de cate ori deschide gura si doamnele Moscalu sau Virlan in Consiliul Local.
  Sau o dezbatere in interiorul partidului despre prioritati in finantare in Cultura si in Sport intre Paul Pintilie si Adrian Alui Gheorghe.
  Ce blestem o fi pe capul pietrenilor sa avem in fiecare legislatura astfel de neterminati in Consiliul Local? Oricum liberalii au dat lovitura in 2016 cu Valentin Ciobanu si cu Paul Pintilie. Nici nu stii care dintre ei e campion la intrecerea CONSILIERI AGRAMATI………

 3. Incompetentii inutili si corupti din Parchet/DIICOT/SRI care sunt niste slugi ale statului corupt si paralel cu interesele cetatenilor dupa ce au ”rezolvat”coruptia generalizata de la Primaria Neamt si din Consiliu Local unde se sifoneaza banii cu fiecare”investitie”facuta si aprobata de aceste specimene in frunte cu Chitic s-au gasit sa le planga de mila….. hotilor din CL.

  Ne asteptam,cine se aseamana se aduna.

  Nu ne asteptam de la Parchet sa ne dea o informare oficiala privind condamnarea interlopilor,evazionistilor,bisnitarilor,clanurilor de tigani,a sefilor din IPJ corupti,a politicienilor corupti,etc.

  Cu de astea nu se ocupa ca nu au voie,le e frica si nici nu prea stiu fiind obisnuiti numai sa compromita anchetele,probele,greseli de procedura si tot felul de intelegeri cu infractorii la schimb cu”beneficii”materiale care se vad prin averile pe care le au.

  Desfiintarea acestor institutii putrede de coruptie si incopetenta este absolut necesara pentru supravetuirea acestei tari.

Lasă un răspuns