Ofertă pentru modernizarea Axei Piatra Neamţ – Bacău, via Izvoare! Arsene: „A treia oară a fost cu noroc!”


### este în evaluare oferta asocierii de firme interesate de modernizarea Axei rutiere strategice 3, care include strada Izvoare din Piatra Neamț
### valoarea totală pentru modernizarea celor 70 de km este de circa 165,7 milioane de lei

            Una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură rutieră din județul Neamț va demara în scurt timp. O asociere de firme a depus oferta pentru a realiza proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, finanțat prin POR 2014-2020.

            Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Acest drum include și strada Izvoare din Piatra-Neamț, preluată de la Consiliul Local Piatra-Neamț în iarna anului 2017. După 12 luni s-au finalizat toate documentațiile necesare pentru a putea accesa fondurile europene cu care să se realizeze „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“. Anul acesta au fost organizate două licitații și pentru că niciun constructor nu a fost interesat de ofertă, a fost mărită suma alocată, astfel încât lucrarea să devină mai atractivă.

            „Mă bucur că la a treia licitație avem un ofertant. Sper ca acesta să fie eligibil. În această perioadă sunt în analiză documentele cu care s-a înscris la licitație. Valoarea totală pentru modernizarea celor 70 de kilometri este de circa 165,7 milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Neamț este de peste 30 milioane de lei, reprezentând totalul cheltuielilor neeligibile ce vor trebui achitate, precum și contribuția de 2% din valoarea eligibilă, în cuantum de 2,67 milioane de lei.
            Toată vara s-a lucrat în comunele județului Neamț. Am semnat continuu contracte pentru proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Zilele trecute am predat amplasamentul pentru consolidarea drumului Bâra – Stănița. Traseul se regăsește pe lista celor 44 de obiective cu o valoare de modernizare de 265 milioane de lei. Banii vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este o grijă continuă a mea să avem drumuri bune și deja se vede o schimbare majoră. Sper să țină vremea, astfel încât să se realizeze cât mai multe lucrări care se află în derulare ori să mai reușim să începem altele noi, iar constructorii să poată respecta graficele de execuție din contractele pe care le au în derulare.
            Dacă analizăm câte schimbări au avut loc în infrastructura nemțeană, sunt mândru de rezultatele muncii mele! Am ținut cont de sesizările participanților la trafic, de doleanțele primarilor, de nevoile fiecărei localități și am urmărit să găsesc soluții pentru fiecare caz în parte! Vreau să avem șoferi mulțumiți de traficul din Neamț, vreau să dezvoltăm turismul în zonă și să îmi onorez o promisiune făcută către nemțeni – aceea de a moderniza 90% din infrastructura nemțeană în acest mandat“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

V.N.

2 thoughts on “Ofertă pentru modernizarea Axei Piatra Neamţ – Bacău, via Izvoare! Arsene: „A treia oară a fost cu noroc!”

 1. Jaf la drumul mare!Pretul este de 500.000 euro pe km, lucrarea va consta in niste peticeli urmate de aplicarea unui strat de asfalt!In mod normal, o asemena lucrare nu ar trebui sa coste mai mult de 100.000 euro/km!!!E vorba , bineinteles, de un drum judetean cu doua benzi.

 2. Nu inteleg ce treaba are acest drum cu Bacau si cum ne ajuta sa scapam de traficul mizerabil de pe DN15 pina la Bacau?

  Nu asta era ideea?

  Acest drum duce la Roman unde aveam deja un drum bun DN15D.

  La ce naiba ajuta acest drum?Nu inteleg rostul lui si tam tamul facuit de aceasta ”investitie”?

  PSD -ul nu a inteles ca aceste ”reabilitari/modernizari”sunt total inutile pentru marea majoritate a platitorilor de taxe si impozite care locuiesc in orase.

  In loc sa faca drumuri/autostrazi intre orase PSD-ul prefera se sifoneze banii de la bugetul acestei tari cu programe absolut inutile gen PNDL pentru mediul rural unde in 20 de ani nu va mai locui nimeni,va fi pustiu.

  PNDL este cea mai mare hotie din istoria moderna acestei tari.

  Am vrea sa stim cui se adreseaza si citi tarani s-au conectat la retelele de apa -canal?

  Va spun eu,mai mult de 1 % nu sunt.

  O bataie de joc la adresa banilor publici si a noastra care platim taxe si impozite si suntem obligati sa circulam pe niste drumuri mizerabile.

  Asta e motivul pentru care PSD va dispare rusinos de pe scena politica.Au pus interesul de a fura mai presus de viitorul acestei tari.

Lasă un răspuns