Oferta lui Neculai pentru romaşcani: 1 oraş, 2 parteneri, 3 prieteni, 4 principii, 5 stele!

Titlul ştirii putea fi la fel de bine „Marius Neculai îi debusolează pe activiştii tradiţionali PSD”, pentru că lansarea programului politic al candidatului social-democrat pentru alegerile din iunie de la Roman a însemnat ceva total diferit faţă de campaniile anterioare din bătăliile electorale pierdute umilitor în ultimele runde de alegeri locale.

Având alături 3 lideri importanţi ai PSD Neamţ (Ionel Arsene, Alexandru Rotaru, Dan Manoliu) şi activul local de partid, Neculai a venit cu sinteza acestui program electoral, detaliat apoi pe câteva din principalele direcţii. „1 oraş, 2 parteneri, 3 prieteni, 4 principii, 5 stele” se numeşte programul său electoral.

Dincolo de prezentarea în PPS, din picioare (ca la americani), Neculai a dus mai departe sloganul electoral deja cunoscut („De la bine spre mai bine”), a amintit de experienţa sa politico-administrativă (pe zona de dreapta) şi a punctat faptul că va aplica corect şi principii de stânga şi de dreapta, moment care i-a cam lăsat cu gura căscată pe unii din activiştii tradiţionali.

Nu l-a atacat pe fostul primar de Roman, Laurenţiu Leoreanu, nu a pomenit numele actualului primar interimar, Lucian Micu (care are şanse mari să fie nominalizatul PNL pentru candidatură, dacă nu-i face Justiţia vreo surpriză în procesul cu ANI). Ba chiar a amintit de proiecte din administraţia Leoreanu unde şi-a adus şi el, Nicolae, contribuţia cum, de asemenea a punctat anumite subiecte sau probleme în care are o cu totul altă viziune. Una ar fi „prima decizie economică pe care aş lua-o”, adică reducerea cotei de impozit pe clădirile nerezidenţiale, domeniu în care Romanul se află acum pe un nedorit loc fruntaş în comparaţie cu alte oraşe din ţară.

Anunţarea unei direcţii sociale (apropierea oamenilor de comunitate şi de administraţie) printr-un limbaj de dreapta (cu referire la unul din jocurile de calculator, Caesar, unde înveţi că într-o cetate, până la clădiri şi infrastructură militară trebuie să ai grijă să păstrezi şi să dezvolţi oamenii din interior) e un mesaj clar către electoratul tânăr şi cel cu educaţie peste medie care, până acum, la Roman a votat majoritar dreapta.

Neculai a şi recunoscut în răspunsul la întrebarea adresată de reporterul Vestea că îi aşteaptă pe tineri de partea sa, că a venit timpul ca tinerii să înţeleagă să fie mai activi şi în prezenţa la vot dar şi în implicarea politică.

Astfel de mesaje adăugate peste profilul de candidat al lui Neculai (apropiat mai curând de dreapta decât de stânga) creionează o campanie interesantă la Roman, mult mai echilibrată de cele în care Leoreanu îi spulbera efectiv pe candidaţii PSD.

Scurtele mesaje transmise de liderii prezenţi au arătat că dincolo de diferenţele (de semnatică?) dintre partid şi candidat, Neculai se bucură de sprijinul total al organizaţiei PSD Neamţ şi – deloc lipsit de importanţă după cum s-a tot punctat de câteva ori – de încrederea totală a celui care este şi preşedintele CJ Neamţ.

„Are şi va avea toată susţinerea mea. Îmi pare rău să o spun, dar şi fostul primar şi cel interimar nu au intrat nici macăr o singură dată în biroul meu de la CJ să solicite ceva. Copilului care nu cere nu-i dai…”, a punctat Ionel Arsene. Preşedintele CJ a subliniat că atitudinea liderilor administraţiei romaşcane din ultimul an a fost una „orgolioasă”,

Deputatul Rotaru şi-a afirmat sprijinul necondiţionat pentru „candidatul şi viitorul primar Marius Neculai”, atât în campanie cât şi în viitor, în susţinerea proiectelor pe care viitorul edil le va propune.

Dan Manoliu a punctat faptul că Neculai a evaluat corect în programul său susţinerea de care administraţia şi comunitatea au nevoie („3 prieteni”) şi că romaşcanii vor vedea acest lucru şi în campanie, în oraş urmând a ajunge desanturi de parlamentari şi lideri PSD de la centru.

Concluziile vor putea fi trase după 11 iunie, atunci când se va vedea în cifre în ce măsură au ieşit oamenii la vot şi câţi dintre aceştia au pus ştampila pe numele celui care le promite/propune „De la bine, spre mai bine”.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns