Obreja, la Vestea Tic-Tac: „La Școala 2 vor urma și alte măsuri organizatorice!”

Prezent în emisiunea Vestea Tic-Tac de miercuri seara (25 august), inspectorul general Mihai Obreja de la ISJ Neamț a anunțat că deciziile și măsurile organizatorice care vizează unitățile școlare din județul Neamț nu se vor împiedica de iritările unor directori care nu înțeleg că nu e vorba de schimbare ci de expirarea unor mandate (obținute prin concurs sau tot prin numiri interimare).

„La Școala 2 din Piatra Neamț dar și în alte unități școlare vor mai urma și alte măsuri prin care dorim să îmbunătățim managementul educațional, buna gospodărire a școlilor, creșterea calității relației părinți-conducere. Unii dintre cei care sunt vocali acum uită că, la rândul lor, au beneficiat de foarte multe numiri ca interimari, adică au fost beneficiarii unor decizii la fel ca și cele pe care azi le critică. Dar, repet, toți cei care doresc se pot înscrie la concursurile care încep din luna septembrie”, a spus Obreja.

Emisiunea, integral, AICI.

D.V.

3 thoughts on “Obreja, la Vestea Tic-Tac: „La Școala 2 vor urma și alte măsuri organizatorice!”

  1. Eu am impresia ca cel mai mare interimar vorbeste fara sa gandeasca (sau vorbeste interimar). El face ce vrea acasa la el nu unde este interimar, Sc. 2 nu e jucaria lui, ca FCSB- ul lui Becali. Eu cred ca sunt si acolo profesori cu demnitate, care nu se vor lasa calcati in picioare (au si exemple alte scoli din oras), nu vor accepta toate aberatiile politice si vor propune un director. Noi, parintii, ii sustinem si, daca e nevoie, ne deplasam si la Inspectorat.

  2. Tot ce a fost menționat se potrivește tuturor școlilor. Deci luați masuri organizatorice mărețe și bune peste tot, asa e? Sau e o amenințare voalata? Se sugerează ca ideile deplasate din toamna le veți pune cu succes acum pe spinarea copiilor? Ca de, opoziția dir adjunct a dispărut. Speram ca nu vom ajunge la instantele de judecata sau la corpul de control al ministrului pentru a opri bătaia de joc asupra copiilor mutați și frecați ca o marfa după cum tuna unora. Și dacă tot se invoca atat acel concurs: exact asta e logica – acum trebuia continuitate și apoi, pentru competenta reala și fără intervenții cine reușea la concurs întra cu capul sus în școală.

  3. Cred ca Ministerul ar tb sa înceapă cu desființarea inspectoratului.sa nu mai faceti voi legea cum vreti in fiecare judet.

Lasă un răspuns