Oana Sârbu părăsește funcția de secretar de Piatra Neamț! Urmează Dragoș Ștefan!

Oana Sârbu

Pentru Oana Sârbu astăzi ar urma să fie ultima zi în funcția de secretar (interimar) al Municipiului Piatra Neamț. Informația nu a fost anunțată public de echipa primarului Andrei Carabelea ci a fost confirmată pentru Vestea de surse neoficiale apropiate de primar.
Funcția respectivă (foarte importantă pentru o Primărie plină de datorii, cu multe litigii, cu o echipă de conducere care abia învață abc-ul administrației) ar urma să fie preluată de Dragoș Ștefan (juristul Consiliului Local de peste 10 ani).

Dragoș Ștefan

Oana Sârbu pleacă cumva în glorie de pe această funcție, ei datorându-i-se (măcar parțial) victoria istorică, din prima instanță, a Primăriei Piatra Neamț în procesul prin care Prefectura a cerut (fără succes) anularea ședințelor în care au fost aleși viceprimarii Lehăduș și Irimia (practic demiterea celor doi), la solicitarea PSD Neamț/Piatra Neamț.
Primăria vuiește de informația că Oana Sârbu a decis să nu mai fie secretar (probabil se întoarce pe funcția de șef serviciu Administrație Publică) dar e greu de spus, la acest moment, așa de pe surse, care o fi motivul real al acestui „divorț”.
Cert este că ea a fost secretar interimar pentru a doua oară, preluând această funcție ca o veritabilă „manta de vreme rea” în două epoci destul de dificile pentru administrația pietreană (post-Vișan și post-Fecic).
Și acum, ca și prima dată, pleacă din funcție fără „tinichele”, fără scandaluri majore sau minore în care să-i fi fost amestecat numele. „O profesionistă”, spun cei care au lucrat cu ea, inclusiv consilieri locali de diverse culori politice care au recunoscut că au fost situații în care aceasta a explicat clar, în 2-3 minute, pe înțelesul tuturor, situații pe care ei vorbeau de câte o oră prin comisii fără să fie lămuriți.

Tot ca profesionist dar „alunecos” este văzut și Dragoș Ștefan, cel care îi va urma în funcție. Acesta nu are însă imaginea impecabilă a celei pe care o moștenește pe acest job, numele lui fiind legat de un scandal, chiar cu iz penal, cu happy-end (adică clasare) în legătură cu niște bani (buni!) încasați de la Poliția Locală pentru servicii făcute ca persoană fizică drept… purtător de cuvânt. Și Curtea de Conturi și (inițial!) anchetatorii au spus că e vorba de plăți nelegale (un fel de „delapidare”, mai popular) dar, într-un final, Dragoș Ștefan a fost albit de Justiție.

Daniel Vinca

3 thoughts on “Oana Sârbu părăsește funcția de secretar de Piatra Neamț! Urmează Dragoș Ștefan!

  1. Oana este un munte de inteligenta , frumoasa , desteapta ,modesta stie sa traiasca frumos si de aceea pleaca !
    Oana are alte viziuni !

  2. Cum poti frate sa pui unul care a facut matrapazlacuri, intr-un post asa de important?Scandal cu iz penal?omul a avut dosar penal , albit fiindca are spate gros…….o sa faca si el ce a facut Visan…aceleasi afaceri dubioase din care sa ii iasa bani grasi….pacat ca in mormant nu poti lua nici masinile, nici apartamentele si nici vilele de vacanta…

Lasă un răspuns