Oana Pellea (fostă actriță la TT) și legătura ei specială cu Buna Vestire

Pentru Oana Pellea (actriță română cu o carieră imprenionantă, fostă actriță la TT-ul nemțean), sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri are o însemnătate aparte.

Artista povestește despre drama familiei ei, cu un străbunic deposedat de regimul comunist de toată averea. Dar în urma căruia au rămas și școli și biserici, inclusiv un lăcaș sfânt care a ars dar din care a rămas neatins de flăcări altarul aflat cum în casa ei.

„Povestea e așa. A fost odată un străbunic minunat, din partea mamei. Numele lui era Gheorghe Orman. Tatăl lui se numea Gheorghe Orman. Amândoi avocați. Străbunicul Orman a vrut sa mulțumească lui Dumnezeu pentru că avea o familie minunată, pentru șansa ca s a născut intr o familie minunată, plină de iubire… vrând sa mulțumească a dăruit din prea plinul său celor in nevoie… a construit scoli, lăcașe culturale, biserici…ca răsplată la tot ce a dăruit…comuniștii i au luat tot.. casă, pământ, conac…strabunica a murit in inchisoare, cu mâna smulsă din umăr… total nevinovata… inchisă pentru că avea pământ…Altarul din fotografie este ce a rămas dupa ce una dintre bisericile înalțate de el, biserica cu hramul “BUNA VESTIRE”, biserică construită din banii lui… a ars. Altarul a rămas neatins. Il am acasa… mă închin si mulțumesc Domnului si Maicii Domului… in fiecare zi. Mulțumesc ca vad lumina zilei, că respir, că simt Iubire, că pot dărui Iubire”, spune Oana Pellea.

Importanta sărbătoare nu a adus doar bucurie în familia fiicei și mai cunoscutului Amza Pellea. Tot într-o zi de Buna Vestire, o importantă persoană din viața ei a primit un diagnostic necruțător: „De o zi de Bună Vestire, in timp ce clopotele răsunau, eram cu mama pe un balcon… așteptând rezultatul CT ului.
Intr o zi de Bună Vestire i s a spus mamei: Da, e cancer!
Am plecat acasă…ne am închinat la ușa de altar… si…Nu cerceta aceste legi…
Mama a plecat din aceasta lume…eu mă inchin si azi in fata usei de altar si MULTUMESC DOMNULUI SI MAICII DOMNULUI pentru tot si mai ales pentru privilegiul de a fi avut si de a avea o astfel de minune de mama… un astfel de minunat tată!
Buna Vestire sa va fie tuturor cu Bucurie…si…multumiți pentru ce aveți… atât cât e…
Si…nu uitați puneți o bucațică de pâine pe prag…ca să mănânce îngerii…”.

D.V.