Mara Calista (PNL): Holocaustul, în programa școlară!

Mara Calista – deputat PNL de Neamț – consideră că educarea elevilor și pentru a cunoaște istoria Holocaustului reprezintă o șansă pentru o societate care să pună preț pe toleranță.

<Am votat ieri pentru adoptarea legii privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului.
Cred cu tărie că este nevoie să le oferim copiilor noștri șansa de a învăța să fie toleranți, pentru a nu repeta tragediile trecutului.
Prin adoptarea acestui proiect de lege se va introduce disciplina școlară ”Istoria Evreilor – Holocaustul” în planurile – cadru ale învățământului liceal și profesional, parte a trunchiului comun, respectiv instituirea și acordarea premiului Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România>, spune deputatul Mara Calista.

D.V.

2 thoughts on “Mara Calista (PNL): Holocaustul, în programa școlară!

  1. Doamna deputat ar fi trebuit sa voteze studierea la istorie a crimelor produse de sistemul comunist ,poporului român.E plina tara aceasta de martiri uciși de părinții celor care acum sunt la conducerea tarii.( vezi cazul lui Rafila).Dacă adăugăm și crimele făcute de Stalin ,propriului popor,vom avea surprinderea sa aflam ca victimele comunismului,depășesc cu mult pe cel al evreilor.

  2. Avand in vedere ca in Romania sunt fugariti evreii pe strazi si sinagogile sunt incendiate era absolut normal ca PNL sa ia masuri pentru contracararea ant-semitismului cronic din aceasta tara.

    PNL care tocmai a terminat de facut reformele necesare pentru ca aceasta tara sa nu ajunga in faliment are timp acum se ocupa si de problema antisemitismului care exista doar in capul lor.

    PNL tot mai aproape de PNTCD,ceea ce nu este un lucru rau pentru aceasta tara.

Lasă un răspuns