Oana Bulai, super LAUDATIO pentru medici: „Sunt trimiși de Dumnezeu să facă bine oamenilor!”

Foto: Oana Bulai, în biroul directorului Spitalului Județean de Urgențe Neamț, dr. Codruț Munteanu

1 Octombrie este Ziua Internațională a Medicului și Oana Bulai (nemțeanca din Guvernul României) folosește acest prilej pentru a închina un elogiu celor a căror meserie și menire este să salveze semeni. „Pentru mine, medicii sunt trimiși de Dumnezeu să facă bine oamenilor!”, spune Bulai (Consilier de Stat la Cabinetul Premierului, cea care prin fișa postului se ocupă și de Sănătate și a avut numeroase întâlniri, discuții, negocieri cu delegații din domeniu, chiar și ale Sindicatelor).

Astăzi este Ziua Internațională a Medicului. Ca și voi, am cunoscut mai mulți medici de-a lungul timpului. Fie că am fost pacient, aparținător sau am avut o funcție publică, de fiecare dată le-am arătat același respect.
Am mai spus-o: pentru mine, medicii sunt trimiși de Dumnezeu să facă bine oamenilor.
Am scris de multe ori despre investițiile în Sănătate din ultimii trei ani. Pentru că de ele beneficiază atât pacienții, cât și medicii. Dotările moderne îi ajută să lucreze mai eficient, cu rezultate mai bune. Satisfacția muncii lor e mai mare, iar raportările sunt și ele importante. Am lucrat foarte mult alături de sindicate și colegii mei din Guvern pentru a susține acest sistem, pentru a debloca unele situații și a găsi soluții pentru altele. Este o formă de a le arăta respect!”, este un fragment din elogiul adus de nemțeancă la Ziua Medicului.

Oana Bulai punctează activitatea uimitoare a apostolilor în halate halbe care lucrează și în clinici universitare de prestigiu dar și în cabinete rurale fără vizibilitate: „Am cunoscut medici extraordinari! Sunt foarte mulți. Nu toți se bucură de notorietate, nu toți lucrează în spitale mari sau în clinici universitare. Sunt oameni fantastici și într-un mic dispensar de țară, într-o secție a unui spital municipal sau la o unitate de primiri urgențe dintr-un spital județean. Acei eroi anonimi, în halat alb, care au grijă de oamenii din țara noastră. Și o fac zi după zi, cu aceeași responsabilitate. Și din toată inima lor mare.
Tuturor, un sincer La mulți ani!”.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.