Oana Bulai spulberă scenariul zilei: „Ionel Arsene nu e trădător!”

Ipoteza ca Ionel Arsene să fi avut negocieri secrete cu PNL înainte de moţiunea de cenzură este spulberată de Oana Bulai care dezminte un asemenea scenariu, din poziţia de apropiat al liderului PSD Neamţ. Fost consilier judeţean PSD, fost administrator public al judeţului Neamt şi acum (încă) consilier de stat în Guvernul Dăncilă, Bulai este de câţiva ani omul care ştie de la sursă ce face Arsene, acţiunile cunoscute şi mai puţin cunoscute, şi de aceea este foarte interesant ce spune ea.

<<Citesc cu dezgust articole în care numele lui Ionel Arsene este târât în noroi și asociat cu demersuri imposibile: negocieri cu PNL sau cumpărare de parlamentari…
Dar el este incapabil să trădeze. Nu are această „genă”. Este omul pentru care o strângere de mână și privitul în ochi sunt suficiente pentru a crea o legătură temeinică și a-l determina să își respecte cuvântul dat. Este un om de cuvânt!>>, spune Bulai.

Reacţia acesteia survine după ce în urmă cu două zile, o publicaţie centrală lansa scenariul unor negocieri Arsene-PNL, adică un act de trădare faţă de PSD. (Ionel Arsene, negocieri cu PNL încă din noaptea moţiunii de cenzură. Trădare în PSD). În condiţiile în care acelaşi Arsene era acuzat de alţii, inclusiv de Victor Ponta, că e unul dintre principalii vectori care capacita voturi pentru salvarea Guvernului la moţiunea de cenzură, scenariul lansat de DCNews fără absolut nicio probă poate avea, lejer, şi caracteristici de scenarită.

„Nemţeanca de la Guvern” (cum i s-a spus în ultimul timp”), spune că Arsene este un om care, în ultimii 3 ani, şi-a folosit poziţia de preşedinte CJ Neamţ dar şi influenţa din PSD cu un singur scop, dezvoltarea judeţului Neamţ: <<De aceea, sunt oameni din toată țara, nu numai din Neamț, și nu puțini, care au încredere în el. Și chiar dacă a avut de pierdut, a preferat să piardă decât să nu respecte strângerea de mână. Foarte rar am văzut astfel de oameni.
Dacă mi-am dorit să văd ceva în politică, mi-am dorit să văd realizări concrete pentru oameni, proiecte mari, pornite din viziuni clare și curajoase. Cu mândrie spun că lângă el am reușit să facem pentru Neamț multe astfel de lucruri. Dar el nu este adeptul discursurilor și al vorbelor multe. Este om de acțiune și lasă faptele să vorbească.
Sper ca nemțenii să știe, să vadă și să aprecieze ce a făcut și ce face Ionel Arsene. Toate aceste proiecte care au schimbat viața oamenilor în bine. Pentru că asta înseamnă un politician adevărat.
Iar istoria îmi va da dreptate>>.

Bulai aminteşte că lucrările deja finalizate în acest timp sau aflate în plină execuţie – asfaltări pe Drumuri judeţene, asfaltări pe sectoare mari de DN-uri (Piatra Neamţ Bicaz, Roman-Vaslui, Bicaz-Poiana Largului etc) – au dus deja la apariţia unui folclor contemporan în care şi ironiile au o doză de apreciere:
<<P.S. Iată că și glumele de pe internet arată că este de neoprit când vine vorba de a munci pentru Neamț.Citită pe Facebook: “ Să-l oprească cineva pe Arsene, până nu asfaltează și lacul Bicaz”>>.

Bulai explică şi de ce în mediul public ar fi aruncate informaţii nereale care îl vizează pe Arsene: pentru că în paralel cu ceea ce face în Neamţ, acesta a devenit un personaj de anvergură naţională, o „ţintă” pe spatele căreia unii ar vrea să facă puncte. <<În aceste ultime zile, am constatat cu amărăciune că este din nou atacat. În lumea politică, unde toți vor să facă „puncte” dintr-un ego exacerbat, unii cred că vorbele sunt suficiente. Nu sunt.
Ionel Arsene a făcut pentru județul Neamț ce nu a făcut nimeni niciodată și nu știu dacă va mai face cineva! S-a luptat pentru fiecare bănuț adus în județ, pentru fiecare spital, pentru fiecare biserică, școală sau drum. De aceea e atacat de unii. De multe ori, lideri importanți și nu numai de la celelalte partide mi-au spus în față că îl admiră pentru toate proiectele care au dezvoltat Neamțul și pentru zbaterea lui continuă pentru județ. Mi-au spus în față, dar nu o pot afirma în public…>>, spune Oana Bulai.

Mesajul Oanei Bulai începe cu o introducere care e un fel de Laudatio la adresa lui Arsene: <<Astăzi vreau să vă vorbesc despre politicieni adevărați.
Oameni care, indiferent că au fost la putere sau în opoziție, s-au dovedit luptători, vizionari și patrioți. Și mai ales, cu inimă bună, cum spunem noi în Neamț. Și de aceea, au fost întotdeauna ținte ale celorlalți. Ale celor slabi.
Un astfel de om este Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean și al PSD Neamț.
Am avut și am oportunitatea de a lucra cu Ionel Arsene. Îl apreciez, în primul rând, pentru că mi-a dat speranța de a mai crede în oamenii politici și în ideea că politica este într-adevăr arta posibilului. Ca om format în mediul privat, și fiind în politică de peste 23 de ani, atunci când îmi spun părerea despre un om politic, știu ce vorbesc! În acest om am văzut capacitatea de a lega o viziune de proiecte concrete. Este ceea ce mi-am dorit să realizez și eu, de mică.

Pentru mine, politicienii ar trebui să aibă o singură menire: de a fi capabili să îi ajute pe cei mulți. Foarte rar am văzut astfel de oameni. Iar el este un astfel de om.
Este genul de om puternic lângă care am învățat la rândul meu, să fiu puternică și să cred până în pânzele albe că dacă îți dorești cu adevărat să faci lucruri mărețe, poți.
Pentru că are calitatea – rară – de a visa, de a își dori să construiască, de a-i călăuzi și pe ceilalți ca un lider ce este și de a vrea să facă bine celor din jur. Admir astfel de oameni, care fac politică din tot sufletul și întotdeauna cu intenții bune>>.

D.V.

D.V.

Lasă un răspuns