Oana Bulai, propunere în folosul comercianților care îngheață în Piața Smirodava: „Căsuțele de la Târgul de Crăciun!”

Oana Bulai îi propune primarului de Roman o soluție care i-ar ajuta enorm pe producătorii și comercianții care fac frigul în Piața Smirodava din Roman: utilizarea celor 20 de căsuțe pe care Primăria le are de la Târgu de Crăciun. Căsuțele respective stau nefolosite într-un depozit, ar putea fi încălzite lejer cu niște radiatoare și ar asigura, peste noapte, și o altă securizare a mărfii depozitate.
Și, dincolo de faptul că în incinta acestor căsuțe ar beneficia de câteva grade în plus, nu este de neglijat nici ideea de „acoperiș desupra capului” în condițiile în care condițiile meteo vor evolua negativ, vor urma precipitații și vânt.

„Mulți romașcani m-au sunat și mi-au trimis mesaje în ultimele zile spunându-mi că vor soluții, vor implicare. Pe scurt, vor fapte, nu vorbe. Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și încurajări!
De aceea, vreau să vă anunț că am o soluție pentru producătorii din piața Smirodava: în loc să stea în frig, propun să folosim căsuțele pe care Primăria Roman le are de la Târgul de Crăciun. Au încălzire și cred că sunt foarte bune pentru situația în care sunt acum cei care vând. Sunt 20 de astfel de căsuțe. Dată fiind pandemia, nu cred că se pune problema vreunui Târg de Crăciun în acest an. Să fim sănătoși e cel mai important. Ne vom bucura împreună după ce trecem de acest necaz.
Fac un apel la primarul Leonard Achiriloaei să monteze căsuțele la Smirodava și să dea dispoziție să fie legate la curentul electric. Și chiar dacă mă repet, haideți să susținem cu toții producătorii locali pentru că noi suntem singura lor șansă de supraviețuire.
Vă mulțumesc încă o dată pentru mesajele voastre! Și am să vă mai spun ceva: este exact genul de politică pe care o facem noi, cei de la PSD – soluții și fapte pentru oameni. Cred că românii s-au săturat de propagandă și dezbinare!”, spune cea care este candidat PSD Neamț pe lista pentru Camera Deputaților.

În actualele condiții, orice idee este mai bună decât cea de a-i ține pe oameni în frig, sub cerul liber, vulnerablizându-i astfel inclusiv din punct de vedere medical. Iar soluția cu astfeld e căsuțe poate fi măcar analizată nu doar la Roman ci și la Piatra Neamț sau Târgu Neamț, orașe care, de asemenea, au în proprietatea administrației locale (sau județene) astfel de căsuțe.

V.N.

One thought on “Oana Bulai, propunere în folosul comercianților care îngheață în Piața Smirodava: „Căsuțele de la Târgul de Crăciun!”

  1. Da care e diferenta?Casutele sunt incalzite?Poate daca faci focul cu ele reusesti sa incalzesti pe cineva,nu?
    Si uite asa le facem utile….nu?Buna idee,geniala.

Lasă un răspuns