Oana Bulai: „O inimă mare! România!”

Oana Bulai, nemţeanca fostă până în urmă cu câteva zile Consilier de Stat în guvernul României a votat şi ea astăzi, într-o secţie de vot dintr-o comună din apropierea Romanului.

„Inimile noastre, împreună, fac o inimă mare: România”, a precizat Oana Bulai imediat după ieşirea din secţia de votare din comuna Tămăşeni.

Dacă astăzi mesajul Oanei Bulai este foarte concis, în urmă cu câteva zile, într-o postare pe pagina de facebook, aceasta dezvolta ideea deciziei din cabina de vot. Şi, lângă acel mesaj (pe care îl publicăm mai jos, mai puţin fragmentul care sugerează evident departajarea între candidaţi), a lipit şi o fotografie elocventă cu o inimă care, de fapt, este o piatră:

„Duminică, în singurătatea cabinei de vot, fiecare dintre noi își va alege președintele.

După perioada zgomotoasă și încărcată de nenumărate mesaje și îndemnuri, după ce i-am văzut pe străzi, în ziare sau la televizor pe cei doi candidați, după ce i-am auzit pe susținătorii lor, vin acele secunde în care decizia fiecăruia dintre noi contează.

Acel moment este cel al respectului față de lumea noastră românească și al dorinței noastre de a face ca viața să fie mai bună. Ca România să fie mai bună.

Țara o poartă fiecare în inima sa, iar faptul că mergem la vot este, până la urmă, un act de patriotism. Acolo, în cabina de vot, suntem doar cu Dumnezeu și gândim și acționăm pentru țara noastră.

(…)

Eu cred că, după 30 de ani de la Revoluția care a făcut din România o țară liberă, este momentul să punem capăt războiului româno-român. Iar pacea dintre noi, cei care suntem atât de diferiți, dar iubim aceeași țară, poate fi adusă doar de un om cu inimă”.

D.V.

Lasă un răspuns