Oana Bulai îi dă meditaţii la istorie senatorului Ţapu! Replica mega-bărbătească: „Opăreală!”

Duel interesant pe internet, stârnit de gafa senatorului Eugen Ţapu care afirma că la Neamţ a fost, timp de 30 de ani, dominaţie PSD. Oana Bulai îi ţine un curs argumentat (cu informaţii şi planşă foto) parlamentarului, amintindu-i de şefi ai CJ cu voturi sau carnete de partid de la PNL, PDL, UNPR (în alianţa APEL din care făcea parte si PDL) iar respectivul reacţionează cu termenul „opăreală” şi cu alte referiri sau glumite de bodegă.
Mai mult, Eugen Ţapu îi acuză pe cei care au remarcat mesajul său total lipsit de adevăr că nu au înţeles că… el ar fi spus altceva deşi declaraţia din conferinţa de presă a fost şi filmată ba, mai mult, a fost remisă şi stenograma către redacţiile din Neamţ printr-un comunicat al … PNL Neamţ.

Publicăm mai jos mesajele Oanei Bulai şi ale lui Eugen Ţapu dar şi fragmentul din stenograma PNL.

Oana Bulai: „Senatorul Eugen Țapu, minciuni care-l dezonorează și ordin dat procurorilor DNA pe cine să aresteze!”

<<E campanie electorală, fiecare forță politică își susține favoritul și, deși eu sunt în tabăra PSD, pot înțelege și campania adversarilor, atâta timp cât sunt respectate regulile de bază.

Citesc însă siderată că într-o conferință de presă în care a participat alături de domnii Mugur Cozmanciuc și George Lazăr (care au avut mesaje normale, civilizate) domnul senator Eugen Țapu a avut două derapaje verbale extrem de grave și de nocive pentru o democrație sănătoasă.

1. “30 de ani de dominație PSD în Neamț”, spune Eugen Țapu. Imaginea alăturată demonstrează că este vorba de un crunt neadevăr, din cei 10 președinți ai Consiliului Județean Neamț, doar 4 au fost ai PSD (respectiv PDSR).
Deci despre ce vorbim: MINCIUNĂ, AMNEZIE, MANIPULARE sau POLITICIANISM FĂRĂ SCRUPULE? La intrarea în sala de ședințe a Consiliului Județean există panoul cu toți cei care au condus această instituție. Să credem că domnul Țapu – care stă atât de puțin prin județul de unde vrea voturi, fiind mai ocupat cu altele – chiar nu știe o minimă istorie politică din ultimii ani a Neamțului? Jenant! Sau poate o știe dar minte și manipulează intenționat? Mai grav!

Cât privește felul în care acest politician aruncă acum cu vorbele, nu mă miră. Dar dacă are și crize de amnezie, îl sprijin cu câteva întrebări ajutătoare:

-Cine domina județul Neamț când el a ajuns secretar de stat într-un guvern de dreapta?
-Ce șanse avea el să ajungă senator în primul mandat dacă PNL-ul (care avea atunci vreo 12 procente în Neamț) nu era în USL și el nu primea voturile social-democraților pe care îi blamează azi?

2. Domnul senator nu se oprește doar la astfel de manipulări ci vorbește și despre fondurile alocate județului. ”Pe de altă parte, în județul Neamț au intrat sume importante. Dar să nu vă gândiți că președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a avut în vedere dezvoltarea comunităților. Pe ici, pe colo, cât să se mai vadă ceva”.

Da, în Neamț au intrat sume foarte importante de bani publici care au ajuns în infrastructura județului, în aparatură medicală, în investiții în Educație. Județul nostru a ajuns să fie menționat ca lider când se vorbește în presa națională de alocarea fondurilor pentru dezvoltare. Mai nou, premierul liberal Orban comentează că Neamțul a beneficiat de foarte mulți bani în timpul guvernării PSD. Asta înseamnă că președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a știut să atragă atenția Guvernului cu proiecte bune pentru nemțeni, din moment ce au primit și finanțare!

Dar, dintre toate afirmațiile dlui senator, de departe cea mai gravă mi se pare cea în care dă el ordin procurorilor DNA pe cine să ancheteze, pe cine să aresteze. „Iar banii, știți foarte bine, au mers către o singură direcție, către o singură firmă, o chestiune de care DNA ar trebui să se autosesizeze, că tot spuneau că nu au sesizări”, spune reprezentantul PNL.
Iată că dl senator PNL de Neamț are o relație apropiată cu DNA, din moment ce procurorii i se plâng că nu au sesizări. Dar de când le dă ordine procurorilor DNA un senator? Acest fapt nu este o gravă ingerință în treburile Justiției, o încălcare a principiilor separației puterilor în Stat? Nu ne vorbeau chiar liberalii despre politicienii care trebuie să “ia labele de pe Justiție”, ca să folosesc un citat din propaganda anti-PSD?

Spuneam mai sus cum a ajuns senator domnul Țapu cu voturi de la PSD. Chiar Ionel Arsene conducea și atunci PSD Neamț, chiar acel Ionel Arsene pomenit în paragraful în care Eugen Țapu dă ordine procurorilor.

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, nu?

Eu, nu neapărat ca membru al unui partid ci, în primul rând ca om, nu doresc răul nimânui. Nici măcar domnului senator Țapu. Deși, o altă vorbă (poate a uitat-o și pe aceea) spune că “cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Iar când lecțiile de moralitate vin de la o persoană al cărei nume este legat prin dezvăluiri de presă de controversate afaceri cu bani publici sau europeni ale unor firme, ba pe la Iași, ba pe la Neamț, nu poți decât să constați cât de mare e Sfânta Ipocrizie.

Am crezut că până acum am văzut, în atâtea campanii, destule încât să nu mă mai mire nimic. Aceste mizerii promovate azi de acest senator m-au convins că, din păcate, oricând se poate și mai rău.

Domnule senator, să vă dea Dumnezeu după mintea și sufletul dumneavoastră!>>

Eugen Ţapu: „Dar ce opăreală, ce supărare!”

<<S-au opărit tare cei de la PSD Neamț când am spus că victoria PNL și a lui Klaus Iohannis din 10 noiembrie este una istorică, după ce timp de 30 de ani au câștigat alegerile prezidențiale în județul Neamț.

Dar și mai tare au sărit ca arși, când am spus că da, în județul lui Ionel Arsene au intrat bani, dar nimeni nu prea știe cum au fost cheltuiți. Iar supărările i-au făcut să arunce cu noroi.

Prin foști consilieri ai premierului, ziariști la ordin și normă, postaci ai partidului. Din fericire, prea puțini îi mai cred. Pentru că au condus județul cu aroganță și dispreț, pentru că au alocat fondurile publice după carnetul de partid, pentru că au împărțit populația în două: cu noi, ori împotriva noastră.

10 noiembrie a fost doar un pas. I-am învins odată, pe 24 noiembrie îi învingem din nou!>>

Eugen Ţapu îşi măsluieşte şi propria declaraţie

Ieri, înainte ca Oana Bulai să taxeze poveştile şi inveţiile senatorului liberal, o parte din presa din Neamţ a remarcat gafa uriaşă a acestuia (inclusiv Vestea: Eugen Țapu măsluiește istoria județului precum Ceușescu istoria României! „30 de ani de dominație PSD în Neamț!”).

În loc să recunoască bărbăteşte faptul că a greşit (probabil furat de reflectoarele mass-media), Ţapu a preferat să dea mesajul de mai sus, cu o insistenţă foarte profundă pe termenul „opăreală” care, probabil, face parte din noua strategie de comunicare a partidului de guvernământ.

Mai mult, îi pune repejor la colţ pe cei care au remarcat gafa, numindu-i „postaci de partid”, iar pe jurnaliştii care nu iau poziţie de drepţi precum salariaţii din firma familiei (cea cu lucrări sau servicii foooarte interesante pe bani publici, prin Neamţ sau alte judeţe) îi numeşte „ziariști la ordin și normă”. Probabil că îi confundă şi pe aceştia cu cei care operează un site de ştiri care aparţine, de fapt, unui angajat de la cabinetul său parlamentar, site folosit ca măciucă politică atât împotriva adversarilor din alte partide dar şi împotriva propriilor colegi din PNL care derajau interesele de grup (vezi, de exemplu, atacurile la adresa lui Laurenţiu Leoreanu când s-a pus problema ca acesta să fie el locul 1 pe lista PNL Neamţ pentru Senat).

Dacă ieri arătam cum măsluieşte senatorul liberal istoria judeţului Neamţ sfidând total realitatea, mai jos constatăm cum şi cât a evoluat de la o zi la alta dacă reuşeşte să-şi măsluiască propria declaraţie.

Ce spunea Ţapu dând replica lui Bulai, vedeţi mai jos:

Asta spunea joi seara că ar fi zis joi dimineaţa: „alegeri prezidenţiale”.
Publicăm la finele acestui articol şi VIDEO în care se vede exact ce a zis dar şi cum, pe faţă şi fără nicio jenă, mistifica şi întrebările jurnalistilor făcând referire la formulări care nu fuseseră rostite de oamenii din presă. 

Deci, „alegeri prezidenţiale” reţinea Ţapu că ar fi spus la câteva ore după conferinţa de presă…
Atenţie, documentul de mai jos este un COMUNICAT AL PNL care a transmis presei stenograma discursurilor celor 3 liberali prezenţi la conferinţă. Citiţi şi vă minunaţi:

E vorba de „alegeri prezidenţiale” sau de „30 de ani de dominaţie PSD”? Oare ce o fi în mintea unui politician când ajunge la nivelul de a-şi mistifica propria declaraţie, de a spune în ciuda tuturor evidenţelor (VIDEO şi stenograma propriului partid) că a spus altceva decât a zis real?

O fi vorba de o amnezie cronică (din punct de vedere al definiţiei medicale) sau diagnosticul e şi mai grav?

Pentru cei care vor să vadă nu doar proba VIDEO ci şi cum o conferinţă de presă a unui partid care se pretinde serios este pigmentată cu accese isterice sau cu hlizeli cu iz de terasă de bodegă, uitaţi şi imaginile filmate:

 

 

 

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Oana Bulai îi dă meditaţii la istorie senatorului Ţapu! Replica mega-bărbătească: „Opăreală!”

  1. Două țațe frustrate şi bine odihnite care se ceartă pe banii mei. Nu reprezintă pe nimeni, dar se dau personaje importante. Mi-e silă.

  2. Fata mosului, nu am nico treaba cu Tapu, da tu, daca e vorba de meditatii, esti buna in cu totul alt domeniu, lasa in pace istoria si …. nu te mai baga singura in seama.

Lasă un răspuns