Oana Bulai după întâlnirea cu primii 67: „Vom fi 300!”

Rămasă fără „însărcinări guvernamentale”, Oana Bulai (nemţeanca ex-consilier de stat la Cabinetul Premierului) şi-a asumat un proiect, care pare personal, de antrenare a tinerilor în Educaţia de tip lidership. „Pare un proiect personal” inclusiv pentru că în detaliile date după prima întâlnire, de azi, nu face referire la nicio sursă publică de finanţare, locală, judeţeană, guvernamentală, europeană.

Încă din mesajele date în ultimul timp, Oana Bulai spunea că doreşte ca, prin demersul respectiv, să le insufle tinerilor dorinţa de a face performanţă, de a fi campioni, lideri. Iar azi a fost prima întâlnire, una peste aşteptările iniţiatoarei, la care au venit mult mai mulţi tineri decât ar fi preconizat:

<<Proiectul VIITORUL EȘTI TU a început!
Știți că sunt situații în care planifici ceva, orice, iar planificarea ta e depășită de realitate? Când te cuprind bucuria și încrederea? Când frigul de afară se transformă într-un val de căldură? Ei, bine, asta s-a întâmplată astăzi la Roman. 67 de tineri din Roman au umplut sala pusă la dispoziția noastră cu generozitate de Fundația Episcop Melchisedec, partener în acest proiect. Mulțumim Fundației pentru minunata implicare în acest proiect al tinerilor din Roman!

67 de fete și de băieți din orașul meu care au încredere în ei, care vor să învețe cum să devină „campioni” au fost pentru mine un auditoriu cum nu am avut vreodată. Am simțit entuziasmul și curiozitatea lor. Le-am văzut privirile mai întâi extrem de atente, apoi deschise. Au fost extraordinari! Am vorbit cu ei despre dezvoltare personală și încredere. Le-am povestit despre mine și despre experiența mea, le-am spus că vreau să facem împreună o echipă de lideri. Au idei și, mai ales, au idealuri!

Dacă aveați vreo îndoială legată de capacitatea tinerilor de a pune întrebările corecte, de a discerne binele de rău sau adevărul de minciună – să nu mai aveți astfel de îndoieli! În fiecare tânăr stă „ascuns” un super-erou. Astăzi i-am descoperit pe primii 67!

Și încă ceva: nu au vrut nicio pauză! Au fost ochi și urechi și să știți că sunt și vorbăreți! A fost interactivitate mai ceva ca la seminariile din facultate!>>, descrie Oana Bulai prima întâlnire.

Ce va urma? Evident, noi întâlniri cu lectori şi specialişti şi convingerea Oanei Bulai că vor fi şi mai mulţi, chiar 300, precum spartanii din legendă.

<<Vom face traininguri și workshopuri. Tinerii vor deprinde abilități de lideri, se vor descoperi pe sine, își vor îmbunătăți calitățile. Și, mai ales, vor face proiecte cu impact în comunitatea noastră. Vor afla că orice proiect are drumul său și vor învăța să depășească bariere: birocrație, adversități, contradicții.

Și pentru că vom face publice toate proiectele noastre, vor învăța să comunice profesionist. Astăzi au participat la un Atelier de comunicare. Lector a fost un profesionist din Capitală: Tudor Artenie. Un bun prieten căruia îi mulțumesc și care a promis că va veni de fiecare dată când îl vom invita să ne deslușească tainele comunicării.

Ne vom revedea peste două săptămâni. Și vom fi mai mulți. Vor să își aducă prietenii și colegii la întâlnirile noastre. Vom fi, cu siguranță, 300. Ca în filmul acela celebru. 300 de tineri din Roman vor face parte din proiectul Viitorul ești TU! Și vom schimba lumea noastră în bine!>>, anunţă Oana Bulai.

Iniţiatoarea acestui proiect a lucrat în mediul privat (editare şi publicitate), a fost consilier local în Roman (pe listele PDL, în perioada 2008-2012). După o pauză de 4 ani a revenit în politică şi administraţie, consilier judeţean pe lista PSD, în 2016. La scurt timp trece pe funcţia de consilier la Cabinetul Preşedintelui CJ, apoi ocupă funcţia de administrator public al judeţului Neamţ. În martie 2018 ajunge consilier de stat la Guvern, funcţie pe care o părăseşte prin demisie în noiembrie 2019, după moţiunea de cenzură care a dărâmat Guvernul PSD.

Deşi după demisia lui Cătălin Chiţei din funcţia de administrator public al judeţului Neamţ, în ianuarie a.c., a circulat speculaţia că astfel s-ar face loc liber pentru revenirea Oanei Bulai pe respectivul loc, deocamdată nu au apărut dovezi că ar urma o astfel de mutare.

Daniel VINCA