Oana Bulai, despre jurământul unor USR-iști doar pe Constituție: „A boicota Biblia este ca și cum ți-ai boicota mama și bunicii!”


Oana Bulai (fost consilier de stat la Cabinetul Premierului și actual candidat pentru funcția de deputat pe lista PSD Neamț) îi critică ferm pe aleșii locali USR care au refuzat să depună jurământul ținând mâna și pe Biblie, nu doar pe Constituție.
Bulai consideră că un ales local nu poate fi un funcționar depersonalizat și fără valori, repere, principii spirituale și, de aceea, gestul respectiv i se pare și o ofensă la adresa părinților și bunicilor, în general.

Bulai (de la PSD) își începe mesajul de pe pagina de facebook citându-l pe unii din gânditorii reprezentativi ai României:
„Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal rațional și vorbitor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri. Și el rămâne așa chiar dacă este laureat al premiului Nobel sau măturător”.
Și apoi dezvoltă: <<Asta spunea Petre Țuțea și asta le-ar fi spus și azi celor de la USR care au refuzat să depună jurământul cu mâna pe Biblie.
Așa-zișii progresiști de azi ai USR preferă self-iurile în loc de credință. Este de neacceptat, pentru mine, ca nemțeancă ce am crescut înconjurată de cele mai frumoase mănăstiri din România și ca român! Știu că fără Dumnezeu suntem doar niște boțuri de țărână! Și mai știu că mulți români, înăuntrul lor, gândesc ca mine.
Pentru că nu ai cum să te recomanzi DOAR ca un funcționar, fără repere morale și fără nimic spiritual. La urma urmei, oricât de fundamentală este, și Constituția se poate schimba.
Biblia nu. A boicota Biblia este ca și cum ți-ai boicota mama și bunicii>>.
Viitoarea deputată (este pe locul 2 pe lista PSD pentru Camera Deputaților, un loc sută la sută eligibil) încheie cu un alt citat (neatribuit): “Omul, dacă nu are în substanța lui ideea nemuririi si mântuirii, nu e liber. Seamănă cu berbecul, cu capra, cu oaia…”.

Mai mulți aleși locali USR din România au evidențiat refuzul lor de a depune Jurământul (de primari sau consilieri), ținând și mâna pe Biblie. Analiști sau chiar unii USR-iști au punctat că, în fond, ar fi vorba de un mesaj electoral transmis ateilor, în perspectiva votului de la alegerile parlamentare.

D.V.

2 thoughts on “Oana Bulai, despre jurământul unor USR-iști doar pe Constituție: „A boicota Biblia este ca și cum ți-ai boicota mama și bunicii!”

  1. Mi-e greata de atata ipocrizie….mesajul e clar dedicat pupatorilor de „valori” nationale.

  2. Ei lasa,decat sa votez cu analfabeti si hoti care”jura”pe biblie mai bine cu USR-ul care jura pe Constitutie.
    Cea mai corupta si furata tara din Europa nu e Marea Britanie condusa de atei,nu?E Romanica,condusa de ”credinciosii” de fatada care fura si delapideaza de la semenii lor.
    Asa arata o tara de ”credinciosi”?Furata pana la os,murdara si inapoiata?Atunci,ateismul salveaza Romania.

Lasă un răspuns