Oana Bulai cere ARMISTIŢIU POLITIC pentru „Drumul Dramă”: „E despre oameni! Despre viaţă şi moarte!”

Oana Bulai – fost Consilier de Stat în Guvernul Dăncilă – consideră că e absolut necesară continuarea investiţiei de pe DN 15 (pe tronsonul Bicaz-Poiana Largului, acolo unde au fost demarate lucrări ca urmare alunecărilor de teren din ultimii ani) indiferent de ce partide sunt la guvernare.

Pe fondul schimburilor de replici din ultimele zile (Ministrul Transporturilor Lucian Bode – Ionel Arsene PSDMugur Cozmanciuc PNL), Oana Bulai cere un fel de armistiţiu politic între taberele implicate în aceste dispute, explicând că repararea acelui drum este o problemă de viaţă şi de moarte, că dincolo de componenta economică şi turistică, pe şoseaua respectivă circulă maşini cu oameni dar şi autospeciale ale Ambulanţei sau Pompierilor.

<<Povestea unui drum poate fi banală dacă vorbim doar despre asfalt, utilaje sau pietriș. Dar drumurile ne leagă unii de alții, ne apropie, ne aduc împreună, înseamnă familie, bucurie, viaţă şi – de ce nu? – asigurarea mijloacelor de trai.

DN 15 este unul dintre cele mai importate drumuri din România. Este spectaculos și conectează cinci județe. Trece prin Câmpia Turzii, Luduș, Iernut, Târgu Mureș, Reghin, Toplița, Borsec, Bicaz, Piatra Neamț, Roznov, Buhuși, ajungând până la Bacău. Iar peisajele dintre ele îți taie respirația!

Partea care trece prin Neamț nu a fost refăcută de 30 de ani… Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost cel care a urnit bolovanul din loc, cum se spune. Adică a determinat finanţarea şi începerea lucrărilor.
Şi, până la urmă, nu e vorba de politică, ci de oameni:
-de Ambulanțele şi autospecialele Pompierilor care nu vor mai întârzia și vor salva vieți.
-de turism, adică de locuri de muncă. Pe acest drum se ajunge, din sud, în Staţiunea Durău de la poalele Muntelui Ceahlău.
-de transporturi de mărfuri, adică alte locuri de muncă atât pentru cei din transporturi, cât şi pentru firmele care produc mărfuri transportate dintr-o parte în alta a Carpaţilor Orientali.
-de mii şi mii de localnici care trebuie să ajungă din satele din zonă la Bicaz sau la Piatra Neamţ, la slujbe, cu probleme de rezolvat, la familii sau prieteni>>, spune Oana Bulai.

Social-democrata (Oana Bulai este membră PSD) încheie cerând ca acest subiect să fie scos din zona disputelor politice şi exprimându-şi speranţa că toţi politicienii nemţeni, indiferent de partid, vor lupta pentru finalizarea lucrărilor atât de necesare: <<Realizarea unei astfel de investiții nu trebuie să fie subiect de dispută politică. Indiferent cine ar conduce – la un moment dat – Guvernul, îmi doresc din toată inima ca acest drum să fie finalizat, mai ales că este aproape gata! Sper ca PNL Neamț să fie un susținător al acestui proiect, chiar dacă este început de PSD. Este în beneficiul întregii comunități!>>.

 

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns