Oana Bulai, administrator public de nota 9 al judeţului: “Să scoatem Neamţul din anonimat!”

Judeţul Neamţ va avea, de acum încolo, un nou administrator public, după ce Oana Bulai tocmai a ieşit din probele de concurs care au avut astăzi.

Cum 8,72 la proba scrisă şi 9,16 la interviu, Oana Bulai a obţinut o medie finală la doar câteva sutimi de 9 (8,94).

Absolventă a unei Facultăţi de Administraţie Publică (cu master în Ştiinţe Politice şi Leadership în Administraţie) are în CV (până la angajarea în CJ, consilier la Cabinetul Preşedintelui) 12 ani de activitate ca manager în firme private. Cum în proiectele ei nu a beneficiat de resurse financiare generoase, spune cu mândrie că, mereu, cea mai importantă resursă pe care a valorificat-o a fost creativitatea. Este cunoscută pentru perseverenţă şi ambiţie – atribute dobândite, după cum spune ea, prin educaţie şi exerciţiu – care îi sunt de folos în dezvolta vizarea, determinarea şi acţionarea unor obiective clare.

“Experienţa din marketing şi promovare mi-au fost de folos în a cunoaşte oameni valoroşi ai judeţului. Un aspect important şi la care ţin este pregătirea mea ca trainer în dezvoltare personală. E o calitate foarte importantă atunci când te afli în postura de a coordona echipa şi de a descoperi la colegi aptitudini sau veleităţi care servesc activităţii echipei. Oamenii nu sunt roboţi și pot fi priviți – metaforic vorbind – ca niște instrumente muzicale, iar ca manager, dacă știi ce corzi să atingi, ai putea să ai parte de o adevarată orchestra”, spune proaspătul admis pe această funcţie importantă.

Cât priveşte planurile de viitor legate de noul post în care urmează a fi validată, intenţiile Oanei Bulai sunt pe cât de clare pe atât de generoase: „Viziunea mea ca viitor administrator public este aceea de a propune proiecte ținând cont de strategia de dezvoltare a judeţului și de programul politic al presededintelui Consiliului Judeţean, votat de nemțeni.
Proiectele pe care le propun pentru nemțeni sunt cu impact social major și vor contribui la o dezvoltare cu adevărat durabilă a judeţului, care generează creștere economică și vor conduce implicit la îmbunătățirea nivelului de trai a locuitorilor județului.
Buna cunoaştere a programului politic al presedintelui CJ îmi va permite să contribui fundamental la aplicarea lui, respectiv acela de a scoate judetul Neamt din anonimat si de a-l impune ca un veritabil brand la nivel national. Consider că judeţul Neamt are un potential turistic uriaş şi a suferit din cauza faptului că nu a existat o direcţie pe termen lung şi o viziune de dezvoltare”.

Urmează ca după ce rezultatul concursului rămâne definitiv (practic nu are cine face contestaţie, nefiind alţi candidaţi), acesta să fie validat într-o şedinţă de Consiliu Judeţean şi abia apoi Oana Bulai va intra în pâine (cum se spune) în activitatea de administratror public al judeţului.

D.V.

5 thoughts on “Oana Bulai, administrator public de nota 9 al judeţului: “Să scoatem Neamţul din anonimat!”

  1. Cred ca judetul poate fi scos din anonimat doar prin decenta si respect fata de nemteni si mai ales fata de banii publici. Absolut toti suntem trecatori prin viata, daramite prin functii! In rest, nicio surpriza, nicio bucurie!

  2. Credeam ca este o limita in toate, dar nu, nu mai au llimite . Candidat ,,unic,, note de coronita, ce sa mai…. se face administratie serioasa ,,dragii mei nemteni,, ! Politica, ce e aia ?

Lasă un răspuns