Oameni noi în politică! Salvadori Tofan: vicepreşedinte PNŢCD Neamţ, şef de organizaţie PSD şi consilier, candidat de primar cu PV, acum activist USR-Dan Barna!


Oameni noi în politică – asta promit partidele noi apărute şi nu putea face excepţie nici USR-ul care, la fel ca şi în cazul luptei anticorupţie a dus standardul foarte sus. USR nu doar că a promis oameni noi-nouţi, fără pedigree şi CV politic anterior dar a criticat foarte vocal traseismul politic, discurs care i-a atras simpatia cetăţenilor sătui de feţele „dinozaurilor” care s-au tot plimbat de la un partid la altul.

Astăzi prezentăm cazul domnului Salvadori Tofan, soţul Ramonei Tofan (şefa organizaţiei USR Piatra Neamţ şi fiică a unui fost prim-secretar PCR la Piatra Neamţ, despre care am scris ieri). Şi, ca să înţeleagă bine activiştii şi postacii USR care se fac a nu înţelege în comentariile agresive de pe facebook, aceste articole nu sunt, în esenţă, despre această familie de politicieni, nici măcar despre rudele lor cu CV de activisti şi demnitari PCR ci despre politică, dublu standard, limbaj dublu, adică despre diferenţa dintre vorbe şi fapte.

Salvadori Tofan nu este un simplu membru sau zelos activist USR, după cum arată şi fotografia în care el lipeşte afişe împreună cu deputatul Iulian Bulai (şeful USR Neamţ) ci chiar preşedintele organizaţiei locale USR din comuna Horia (după cum ne-a confirmat, corect, chiar parlamentarul respectiv).

O documentare nu foarte lungă, adică de aseară până azi, duce indubitabil la concluzia că „omul nou” Salvadori Tofan care le explică sătenilor din Horia dar şi din alte comune cum e cu politica modernă, capitalistă, nu e doar ginere de fost prim-secretar PCR de capitală de judeţ ci se află… la al patrulea partid. Da, al 4-lea, cel puţin, di datele pe care le deţinem.
Omul nou Salvadori Tofan are în CV-ul lui politic PNŢCD, PSD, Partidul Verzilor şi, acum, USR.

Să le luăm pe rând:

# PNŢCD – vicepreşedinte la organizaţia judeţeană Neamţ şi director FPS Neamţ

USR-iştii mai tineri sau care au fost mai mult plecţi prin străinătate (la muncă sau la studii) nu îşi prea mai aduc aminte de PNŢCD. Pentru ei, reamintim că este vorba de un partid care a dat şi pe unul dintre preşedinţii României (Emil Constantinescu) dar a fost şi vârful de lance al guvernării CDR (o alianţă din care PNŢCD a făcut parte).
Ei bine, Salvadori Tofan a fost la acel moment unul din apropiaţii deputatei Gabriela Radu (şefa PNTCD Neamţ). Ba chiar om de încredere din moment ce a fost nu doar vicepreşedinte PNŢCD ci, pentru mai bine de un an (din 1999 până la începutul lui 2001) preşedintele FPS Neamţ. Mai clar, Fondul Proprietăţii Private, adică acea instituţie care organiza privatizările pe care le câştigau, la Neamţ, mai ales… baronii PSD. Vesel nu? Tot ca amănunt de detaliu, pentru cei care cu greu îşi mai amintesc de PNŢCD-ul care apoi a dispărut real de pe scena politică, amintim că acelaşi partid a dat la vremea respectivă subprefecţii de Neamţ, unul dintre ei fiind actualul senator PNL Eugen Ţapu…
Jurnaliştii nemţeni care lucrau şi în acea perioadă ăşi amintesc despre răspunsurile bâlbâite şi agresive ale lui Salvadori la întrebările care nu se înscriau în linia de ode corespunzătoare pentru partid şi guvernare…

Un articol din presa vremii care arată ce drum neted a avut Salvadori Tofan spre functia de director FPS Neamt dupa ce a fost scos din cursa fostul director care devenise neagreat de conducerea PNŢCD

Citeste si Președintele USR Piatra Neamț, fiica fostului prim-secretar PCR și primar de Piatra Neamț! „Copiii noștri vor lucra pentru copiii lor!”


# PSD – preşedinte de organizaţie locală Horia şi consilier local

După ce PNŢCD nu a mai fost o trambulină pentru cariere de succes, Salvadori Tofan s-a retras pentru o vreme în zona afacerilor. Revine în politică şi în administraţie în epoca PDL dar în opoziţie şi, prin 2012, cu USL-ul care era pe val atunci. Pe lista Uniunii Social-Liberale, fostul ţărănist era candidat la alegerile locale din partea PSD şi devine consilier local
Social-democraţii de azi îşi mai amintesc cum la şedinţele de partid judeţene sau zonale, bietul Salvadori Tofan – care a fost o perioadă preşedintele PSD Horia! – se cam înverzea la faţă când PSD-iştii vorbeau despre trista moştenire lăsată de guvernări anterioare, democrată, liberal-democrată sau ţărănistă. Tot USL a dat atunci şi primarul, dar din partea PNL nu a PSD…
Dar Tofan a sperat că în 2016 – că între timp USL decedase! – va fi el candidatul PSD pentru Primărie.
Dar nu a fost să fie, aşa că…

Politicianul nou care conduce acum USR Horia (Neamţ) semnând ca preşedinte de şedinţă în Consiliul Local în care era consilier ales pe lista USL-PSD.

#Partidul Verde – preşedinte la Horia şi candidat la Primărie

Înainte de alegerile din 2016, PSD Neamţ face o mişcare şi îl înregimentează pe primarul liberal Baciu Vasile. Liberalii au avut un alt candidat, tot Baciu, dar Ioan Cristian şi zic ca de fapt ei au renunţat la fostul primar.
Nu mai contează, cert e că toată lumea a câştigat, adică liberalii s-au ales cu un nou primar (Ioan Cristian a câştigat alegerile) iar fostul primar a ajuns consilier judeţean (e incompatibil acum, pare să nu aibă noroc nici în funcţia asta).
Dar în febra preelectorală de atunci, Tofan trăia o dramă: cum să nu mai candideze el la Primărie? Aşa că a găsit repede un partid de buzunar, Partidul Verde. Pe loc a devenit şi preşedinte de organizaţie locală şi candidat la Primărie.
Din păcate a pierdut cu un scor ridicol. Adică nu a luat nici 5 la sută, dovadă că nu a mai prins nici funcţia de consilier local.

Politicianul nou în 2016 – „Cum să rămân fără coledzi, neicusorule? Bun şi Partidul Verde!”

#USR – politician nou şi şef de organizaţie la Horia

La vremuri noi, tot noi. Într-un partid care promite oameni noi!
Aşa pare să fi fost logica fostului ţărănişt, PSD-ist, Verzi-ist care de vreun an de zile s-a lipit de USR Neamţ ca marca de scrisoare. Iar fotografia în care Salvadori apare alături de deputatul Bulai lipind afişe în altă comună (nu Horia ci Români) arată că el este deja un cadru de nădejde cu implicare nu doar locală ci zonală.
Comentariul adăugat de Bulai la fotografia respectivă (realizată de doamna domnului Salvadori Tofan) face toţi banii, cum s-ar spune:

Un ochi cârcotaş ar putea trage concluzia că parcă Salvadori Tofan ţine nu întâmplător mâna pe faţa lui Cioloş pentru a se vedea doar Dan Barna (e vorba de campania la alegerile europarlamentare)…

Şi, după tot acest periplu al „politicianului nou” Salvadori Tofan, aşa, ca din senin, şi soţia sa (fiica celui care a fost în 1980-1986 prim-secretar PCR la Piatra Neamţ şi primar) sparge şi ea gheaţa şi devine, dintr-o dată, preşedintele USR Piatra Neamţ după o şedinţă în care, ciudat!, nu a fost remis niciun comunicat presei ca să afle opinia publică cine e şeful organizaţiei din capitala de judeţ…
Ce coincidenţă, nu?

Alte comentarii sunt de prisos.
Curat „oameni noi”, coane Fănică!…

Daniel VINCA

One thought on “Oameni noi în politică! Salvadori Tofan: vicepreşedinte PNŢCD Neamţ, şef de organizaţie PSD şi consilier, candidat de primar cu PV, acum activist USR-Dan Barna!

  1. Astea din USR sunt toti niste visători! Partea interesanta e alta.daca aici is membri simpli care nu fură,nu fac nic de unde au bani de campanie electorală???

Lasă un răspuns