Oameni cu suflet sar în ajutorul copiilor rămaşi sub cerul liber!

Apelul de pe reţelele de socializare si din Vestea (“Ea este finuţa mea! Hai s-o ajutăm pe ea şi pe cei 3 fraţi să aibă iar un acoperiş Le-a ars chiar camera în care locuiau şi acum dorm în coteţul porcilor”) pentru ajutarea familiei din Zăneşti, cu 4 copii, căreia i-a ars singura cameră locuibilă, nu a rămas fără ecou.

Andreea Sfartz (naşa copilei care apare în emoţionanta fotografie în care îşi spală jucăria de pluş de funingine) a devenit un fel de diriginte de şantier şi manager de proiect, ea centralizând atât apelurile celor care doresc să dea o mână de ajutor cât şi necesarul de materiale, balanţa dintre necesar şi existent.

Oameni inimoşi, care nu au uitat ce e solidaritatea au întins deja (sau au anunţat) o mână de ajutor. Ba unii dintre ei au dat şi alarma în firmele în care lucrează sau pe care le conduc sau prin organizaţiile de partid din care fac parte.

„Le mulţumesc din inimă tuturor celor care au sărit în ajutorul Nicoletei, finuţa nea şi a frăţiorilor ei. Oameni diverşi sau care conduc diverse afaceri m-au impresionat prin solidaritatea lor. Vreau să le mulţumesc public acum celor care deja au venit cu diverse ajutoare – materiale de construcţii, chiar bani, diverse obiecte necesare în orice casă, hăinuţe sau lenjerii – celor care au promis diverse materiale sau obiecte pe parcursul lucrărilor dar şi celor care ni se vor alătura de acum încolo. Şi mă gândesc – într-o ordine perfect aleatorie – la doamna notar Anca Floares Manea, la cei care conduc firmele Florăria Clemantis, Paradisul Copiilor, Urban Lounge & Restaurant, la familia Ursu, la domnul consilier Marius Ghineţ de la Piatra Neamţ, la domnul primar Filip, la Magic Door, la Ideea Luce, la Loredana Chirnoaga, Paula Turnea, Otilia Balasa… sper să nu fi uitat pe cineva… Ba am uitat: trust CCDP ne-a promis nisip, Splatoria auto Lusitana a oferit alimente…”, a punctat Andreea Sfartz.

Primul transport realizat de „Ghineţ şi prietenii” pentru familia de la Zăneşti

Un exemplu al implicării şi apoi al multiplicării semnalui este Marius Ghineţ. Deşi consilier de Piatra Neamţ (deci nu poate fi bănuit că ar urmări voturi la Zăneşti), Ghineţ a mobilizat la rândul său şi pe alţii să dea o mână de ajutor, prieteni, colegi din firma sa şi chiar colegi de la PMP. În urmă cu două seri, acesta făcea un prim bilanţ al acţiunii „Ajutor pentru copiii de la Zăneşti”: „Am dus deja un prim transport cu o canapea extensibilă, un fotoliu extensibil, perne, cuverturi, jucării. Mâine (N.R. – adică ieri) e programat încă un transport cu altă canapea extensibilă, un dulap şi doi saci de haine. Toate acestea sunt de la colegii de serviciu de la firmă. Dar au aflat de caz şi colegi de la partid – Alina Tatomir, Cristian Sauciuc, valentin Şerban, Florin Duma – care, la rândul lor se vor implica. Aşa că am început deja să adunăm ceva ciment şi bolţari. Toată sticla la geamuri o să o asigurăm noi şi căutăm un tâmplar care, contracost, să ne facă ramele. De asemenea vom asigura dacă e nevoie – şi cred că e nevoie – două cife de beton, balastru, nisip…”, a spus Ghineţ.

Deşi în cele de mai sus pare un adevărat „pomelnic” al celor care s-au implicat, lucrurule sunt departe de a fi rezolvate. Andreea Sfartz care coordonează tot acest demers de solidaritate umană implicând şi Aociaţia pe care o conduce, EVE (Educarea Valorilor Esenţiale) poate fi contactată în continuare de către cei care doresc să se alăture, de acum încolo, la numărul de telefon 0749.077971, sau prin chatul de la contul de facebook.

„E prima acţiune la care implică şi această asociaţie nou înfiinţată. Fireşte că pun preţ pe Educarea Valorilor Esenţiale, cu atât mai mult cu cât lucrez într-o creşă şi ştiu cât de importante sunt reperele şi principiile pe care le oferim celor mici. Iar solidaritatea umană este – trebuie să fie! – una din cele mai importante principii care să ne ghideze în viaţă. Un sprijin oferit unei familii care are o problemă, cum este acest caz, e un gest deosebit şi este un bun exemplu şi pentru copii, care vor învăţa astfel de la părinţii lor că atunci când oferi de fapt primeşti mult în sufletul tău pentru că bucuria de a fi util altora e foarte mare”, spune Andreea Sfartz cea care, de mai bine de o săptămână, îşi împarte timpul între job şi problema familiei de la Zăneşti.

Alaturi de ea o are si pe sora ei, Elena Sfartz, implicată şi ea la maximum în această acţiunea, fiind şi aceasta un contact la care puteti apela pentru a da o mana de ajutor (facebook sau telefon 0749.703014)

 

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Oameni cu suflet sar în ajutorul copiilor rămaşi sub cerul liber!

Lasă un răspuns