O profesoară de fizică în fruntea PPU (Voiculescu-Grapini-Piedone). Conferință de presă cu aplaudaci și „vox populi”…

Se numește Nadia Cîrcu și este profesoară de fizică – ea este cea care ieri a fost anunțată drept președinte interimar al filialei nemțene PPU. PPU înseamnă Partitul Puterii Umaniste, este un fel de nou PUR scos de la naftalină (partidul e mai vechi dar nimeni nu a auzit de el până acum, cel puțin la Neamț).

Nadia Cîrcu a fost prezentată în conferința de presă de ieri (la care au mai fost amfitrioni europarlamentarul Maria Grapini, fostul primar Cristian Popescu Piedone și, pe post de MC, Adriana Iosub) organizată după un model atipic, ceva gen nord-coreean, cu activiști și aplaudaci. Da, adică jurnaliștii aveau în spate un public activ (activiști) și aplaudaci, pentru că respectivii chiar au aplaudat când a fost anunțată/prezentată profesoara Cîrcu.

Din expunerea făcută de Piedone a rezultat că cealaltă doamnă de la Neamț, Adriana Iosub, este „coordonator de campanii electorale la Neamț”.

După momentul stânjenitor cu aplauze în conferința de presă (chiar e greu într-un partid să se găsească un om care să citească o foaie A4 față-verso despre ce e și cum se organizează o conferință de presă?) tentația unor aplaudaci de a completa răspunsurile date de amfitrioni întrebărilor adresate de Vestea a continuat, așa că din câteva în câteva minute, un nene cu vestă de „activist”, din spate, tot voia ba să completeze răspunsurile date de Piedone sau de Grapini, ba bolmojea câte ceva care începea inevitabil cu „vox populi, vox populi…”.

Din această (dez)organizare de tip „conferință de presă PPU”, am reușit să reținem, totuși, și câteva informații. Cum ar fi că PPU se organizează în Neamț, că liderul Piedone a fost impresionat plăcut de viteza cu care s-a reușit obținerea unui spațiu (de la Primărie, în Mallul de la Piață) care a și fost inaugurat ieri. Deja ar fi nuclee de organizare prin diverse localități, menționate fiind Piatra Neamț, Dumbrava Roșie, Roman, Borca, Tîrgu Neamț, Poiana Teiului etc, ba chiar și la Broșteni, după cum a spus Piedone care, deși a subliniat că e născut în Neamț a comis o eroare de plasare geografică (Broșteni e în Suceava, nu în Neamț).

Evident că partidul își propune să treacă de pragul de 5 la sută la europarlamentare cu Maria Grapini în fruntea listei, motiv pentru care Piedone a și forțat un pariu mobilizator (pentru aplaudacii din sală) cu reporterul Vestea. Pe o ladă de bere! Atâta a insistat, că am acceptat. Cum PPU nu apare prin sondaje de opinie nici măcar la categoria „marjă de eroare”, cam anticipăm cine va da lada de bere dar nu ne antepronunțăm, pentru a nu-i demobiliza pe activiștii de partid…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns