O primăriţă îşi cere iertare!

Primăriţa Daniela Ursache din comuna nemţeană Taşca a transmis un mesaj de sfârşit de an prin care îşi cere iertare de la consăteni pentru eventualele momente în care le-a greşit sau le-a provocat suferinţă.

<<Aș vrea, dragii mei, să vă mărturisesc că nimeni nu mi-a greșit atât de mult încât să nu-l pot ierta! Si vă rog pe toți, să mă iertați pentru toate clipele în care v-am greșit, v-am provocat suferință, v-am adus o lacrimă pe obraz sau în suflet! Imi doresc în anul 2018 să fiu mai BUNĂ, să pot împărtăși toată iubirea din sufletul meu și să văd cât mai mulți ochi ca se strâng de drag și se luminează când mă văd! Aș vrea, dragii mei, să pot spori iubirea „fără interese”, pentru că Bunul Dumnezeu așa ne iubește! Să aveți parte de bucurii, împliniri și sănătate! LA MULȚI ANI, cu toată dragostea!>>, spune primăriţa Ursache.

„Iertarea” este o tradiţie creştin-ortodoxă la zilele de sărbătoare. Înainte de a pleca la Biserică, ortodocşii din Neamţ îşi cer ietare (soţii între ei, copiii de la părinţi dar şi părinţii de la copii), ideea fiind ca aceştia să ajungă la sfântul lăcaş fără a avea conştiinţa încărcată. De asemenea, în multe sate din Neamţ, în curtea şi în interiorul bisericii, oamenii nu se salută cu tradiţionalul „Bună ziua” ci cu formula „Iartă-mă”, răspunsul fiind „Dumnezeu să te ierte!”.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “O primăriţă îşi cere iertare!

Lasă un răspuns