O pensiune își face reclamă insultând copiii dolofani: „Te iubesc aşa cum un copil gras iubeşte ciocolata!”

O pensiune din judeţul Neamţ, de la doar câţiva kilometri de capitala de judeţ, a ales un mod cel puţin discutabil de a-şi promova serviciile şi oferta: unul dintre mesajele postate pe facebook de Pensiunea Classic din Dumbrava Roşie spune că <<„Te iubesc aşa cum un copil gras iubeşte ciocolata!” Sau mai bine zis, clătitele de la Pensiunea Classic>>.

Mesajul respectiv – o adaptare a unui citat ironic al lui Scott Adams – transmite ideea că orice copil cu o greutate peste media recomandată este un pofticios incurabil, un fel de utilaj de consumat dulciuri peste orice limită.

Situaţia a fost adusă la cunoştinţa Redacţiei Vestea printr-o sesizare a unei mame care lucrează în domeniul medical (din motive lesne de înţeles nu ăi vom da numele) care a precizat că: „Acest mesaj nu este deloc funny, ci unul profund insultător pentru toţi copiii mai plinuţi. Ce nu ştie strategul din spatele acestui slogan pe care nu mă feresc să-l cataloghez drept cel putin discutabil este că foarte mulţi din aceşti copii nu se află în această situaţie din cauza alimentaţiei exagerate ci din cu totul alte motive. Poate fi vorba de dereglări hormonale, de probleme ale aparatului digestiv etc. Obezitatea este considerată peste tot în lumea civilizată o boală şi a face reclamă pe spatele unor bolnavi este şi lipsă de umanitate şi de caracter. Foarte mulţi dintre aceşti copii plinuţi urmează tratamente, ţin diverse regimuri recomandate de medicii nutriţionişti şi, bieţii dintre ei, chiar nu se ating de dulciuri. E şi o problemă de metabolism, cunosc persoane care mănâncă dulciuri non-stop şi sunt foarte slabe, organismul nu asimilează, cum se spune, în timp ce unii oameni par a se îngrăşa şi doar dacă beau apă…
Mergeam ocazional la restaurantul acestei pensiuni dar, de acum încolo, nu o să-i mai trec pragul”.

Contactat de Vestea, Remus Oancea, administratorul pensiunii respective a precizat că de promovarea pe facebook se ocupă „un alt băiat” şi că îi va cere să corecteze respectiva situaţie. „Nu a fost în intenţia noastră să jignim pe nimeni. Da, dacă mă gândesc mai bine, mesajul poate fi deranjant şi – nu mă ocup eu de reclama pe facebook ci un alt băiat – o să-i cer să corecteze acel mesaj, să-l şteargă, vedem cum este mai bine”.

Legislaţia referitoare la publicitatea în România prevede expres că reclamele nu pot avea conţinut ofensator sau discriminatoriu.

Nu e prima dată când în judeţul Neamţ sunt transmise mesaje publicitare nefericite. Cu doi ani în urmă, în mandatul managerului Liviu Negelschi, activitate de la UPU – Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ era promovată şi lăudată prin intermediul unui clip care expunea chipurile pacienţilor aflaţi pe tărgi, în scaune cu rotile, cu perfuzii în braţe. La acel moment a intervenit şi Avocatul Poporului care a cerut imperios retragerea videoclipului respectiv care nu ar fi putut fi filmat, produs, difuzat fără aprobarea lui, imaginile fiind filmate în sala de Triaj de la UPU.

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

One thought on “O pensiune își face reclamă insultând copiii dolofani: „Te iubesc aşa cum un copil gras iubeşte ciocolata!”

  1. Se numește Marketing. Reclamă pozitivă sau negativă, tot reclama este. Uite așa apare în mai multe publicații stârnind reacții.

Lasă un răspuns