O observație despre protestatari: De la „golanii” lui Iliescu, la „teroriștii” lui Cîțu

Protestele de azi-noapte din România (inclusiv de la Piatra Neamț) polarizează opiniile. Dincolo de abordări simpliste de etichetare politică („sunt șoșociștii”, „sunt AURolacii”), nu lipsesc nici cele în care protestatarii sunt considerați un fel de teoririști biologici, care împrăștie virusul și ar zădărnici munca plină de succesuri mărețe a autorităților. Fix pe linia premierului Cîțu care îi considera teroriști pe cei care pun la îndoială măsurile guvernamentale.
Dincolo de faptul că unele măsuri au fost anulate chiar de Justiție, care le-a considerat nelegale și neconstituționale, cei pro-protestatari au și ei propriile păreri, inclusiv observația că după un an de restricții (care de care mai discutabile, nefundamentate etc – vezi închiderea piețelor) situația nu s-a îmbunătățit ci, dimpotrivă.

O observație interesantă despre protestatarii de azi-noapte a făcut-o comisarul Vitalie Josanu, lider al unei organizații nemțene sindicale a polițiștilor: <Observ ca marea majoritate a oamenilor ce au iesit acum pe strazi e compusa din tineri. Este exact generatia cu cea mai slaba apetenta pentru vot si pentru politica…
Incepe sa invete, incepe sa-i pese si iat-o intr-o atitudine civica!
Vremea „golanilor” lui Iliescu apune si rasare timpul „teroristilor” lui Citu>.

D.V.

2 thoughts on “O observație despre protestatari: De la „golanii” lui Iliescu, la „teroriștii” lui Cîțu

  1. Auleu, ati scris un articol de imi vine greata si sunteti cica ” jurnalist”. In primul rand un jurnalist adevarat isi publica numele complet nu doar initialele , dar ma rog…..cei care au iesit ieri seara si aseara vi se par genul de oameni cerebrali , care gandesc in mod real ceea ce se intampla pe tot mapamondul nu numai in tara noastra?ca mie nu mi se par…sunt sigura cu nu sunt aceeasi care s-au dus la vot sau care au iesit la protestele impotriva lui Dragnea…..si daca tot protesteaza de ce nu vin cu solutii ?? si inca un lucru….dle Vinca de ce nu ii duceti pe toti protestatarii in spital , sa – i intalneasca pe bolnavi, in special pe cei care sunt dependenti ora de ora de masca de oxigen, pe cei din terapie intensiva, pe cei care se sufoca daca nu au oxigen??? organizati o excursie acolo si eu va asigur ca fiecare dintre cei de acolo va purta cu sfintenie masca si celelalte masuri impuse…de ce in celelalte tari din lume lumea respecta toate regulile si sunt in lockdown de la sfarsitul anului trecut si nu protesteaza nimeni si la noi cand incepem sa impunem cateva restrictii mai de Doamne ajuta si cu frica incepem sa ne ” razvratim” si sa urlam??? pentru ca romanul este facut sa nu respecte nici o regula , sa faca cum il taie capul…..zic sa va mai documentati de prin alte tari cum sunt restrictiile si dupa sa scrieti un articol pertinent…articol scris de o persoana cu inteligenta unui copil de patru ani…RUSINE

  2. Ati vazut pe undeva in Franta ca protesteaza cineva impotriva mastilor, a inchiderii magazinelor la ora 18.00 de luni bune, impotriva vaccinurilor?? nu…nimeni….solutia ” fara masca” si ‘ fara restrictii” nu este o modalitate de a iesi din aceasta criza fara precedent…. in alte tari nimeni nu protesteaza , dar la noi este o traditie a nerespectarii regulilor…. chestie care ne va costa scump si ce este mai rau , ca va costa vieti omenesti…. aceasta nerespectare a unor reguli minime este o persiflare la adresa miilor de bolnavi si a celor care au pierdut pe cineva drag….solutia este colectiva si nu individuala…RUSINE CELOR CARE PROTESTEAZA SI ISI BAT JOC DE NOI CEI CARE RESPECTAM REGULILE SI FATA DE CEI BOLNAVI..

Lasă un răspuns