O nouă ședință pentru gropile de la Ursuleți

Repararea asfaltului din zona Ursuleți a fost subiectul principal al întâlnirii ce a avut loc astăzi între reprezentanții Primăriei Piatra Neamț și cei ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și ai Secției de Drumuri Naționale de la Piatra Neamț. Discuțiile de astăzi vor fi urmate de întocmirea documentației pentru rezolvarea problemei juridice a respctivului tronson de drum, pentru ca mai apoi să se treacă la lucrările de reabilitare.
Redăm integral comunicatul de presă remis de municipalitatea pietreană.
Repararea tronsonului de drum DN 15 KM 308+860-309+350 situat la intrarea în municipiu dinspre Bicaz, zona Ursuleți, reprezintă o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț, chiar dacă este un drum national situat pe teritoriul administrativ al comunei Alexandru cel Bun, iar municipiul Piatra-Neamț nu are conform legii, posibilitatea să il modernizeze.
Instituția noastră a făcut solicitări insistente către Ministerul Transporturilor pentru soluționarea acestei probleme, iar astăzi au avut loc primele demersuri. În cursul dimineții de astăzi reprezentanții DRDP Iași și ai Secției de Drumuri Naționale de la Piatra-Neamț, din subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost prezenți la Primăria Piatra Neamț și pe teren pentru constatarea și identificarea tronsonului de drum în vederea rezolvării cât mai rapide a acestei probleme.
În urma întâlnirii de astăzi între DRDP Iași și conducerea Primăriei Piatra Neamț s-a încheiat și semnat un proces verbal de constatare și identificare în baza căruia Ministerul Transporturilor va întocmi documentația necesară pentru rezolvarea situației juridice a tronsonului menționat, iar CNAIR va putea interveni pentru repararea și modernizarea drumului.
„Consider că instituțiile guvernamentale responsabile au întârziat nepermis de mult rezolvarea problemei acestui tronson de drum național care crează un disconfort participanților la trafic și o imagine negativă orașului. Municipalitatea pietreană nu are competența legală de a realiza reparații. Solicit tuturor factorilor guvernamentali să urgenteze rezolvarea acestei probleme pentru ca drumurile de acces în municipiu să fie cât mai bune și să ofere siguranță conducătorilor auto”, a declarat primarul Dragos Chitic.
Un alt subiect abordat de primarul Dragoș Chitic a fost preluarea în administrare a două tronsoane de drum situate la intrarea dinspre Bacău, respectiv Roman, precum și preluarea de către Ministerul Transporturilor a administrării tronsonului în lungime de 220 ml din DN 15 C situat la intrarea dinspre Târgu Neamț.
”Voi monitoriza cu atenție derularea procedurilor și voi insista la Ministerul Transporturilor să rezolve cât mai rapid aceste probleme ” a mai adăugat primarul Dragoș Chitic. 

Serviciul Comunicare / Primăria Piatra Neamț

One thought on “O nouă ședință pentru gropile de la Ursuleți

 1. Asta arata ce politicieni insignifianti avem in acest judet.

  Politicienii ZERO.Asta e valoarea lor.

  Toti politicienii din Neamt s-au remarcat numai datorita hotiilor.Altceva,nimic.

  Asta e si motivul pentru care orasul este praf iar acea portiune de 200 m este la fel de praf de 10 ani.

  Niste hoti si impotenti care in 10 ani de hotii colosale nu au reusit sa repare un rahat de drum de citiva metri.

  Judetul Neamt=ultimul din Moldova datorita hotilor care il conduc .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.