O nouă ședință la Primărie despre ordinea publică

Comisia Locală de Ordine Publică a fost chemată iar la ședință de către primarul Dragoș Chitic, informează un comunicat remis de către Primăria Piatra Neamț.
Astăzi, 24 august, primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Bogdan Gavrilescu, secretarul municipiului, Florin Fecic,dar și consilierii locali Paul Pintilie și Tudor Sălăvăstru, directorul adjunct al Poliției Locale, Silviu Bejenariu și șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului – Dragoș Aolăriței, au analizat stadiul de implementare a măsurilor de ordine publică  stabilite de municipalitate și activitatea instituțiilor cu atribuțiuni în asigurarea ordinii și liniștii publice din Piatra Neamț.
„Îmi doresc pentru pietreni un grad de confort ridicat, un oraș sigur în care cetățenii să se simtă protejați. Ordinea publică reprezintă o prioritate pentru administrația locală și am cerut  instituțiilor cu atribuțiuni pe linia asigurării ordinii și liniștii publice să fie mai prezente pe străzile din oraș și să intervină cu fermitate atunci când constată fapte care tulbură ordinea și liniștea cetățenilor “, a declarat primarul Dragoș Chitic.
În ședința de astăzi, s-au stabilit câteva măsuri pentru perioada  imediat următoare în scopul eficientizării  activității și sancționării faptelor de încălcare a legii sau tulburare a liniștii cetățenilor, dar și creșterea numărului de camere de supraveghere video și a eficienței patrulelor de ordine publică, sancționarea fermă a celor care comit fapte antisociale.  S-a stabilit deasemenea continuarea și extinderea acțiunilor pentru combaterea cerșetoriei, intensificarea procedurilor pentru transformarea amenzilor persoanelor insolvabile în muncă în folosul comunității. Totodată s-a decis realizarea unei acțiuni comune în perioada imediat urmtoare a Poliției Locale și Poliției Municipiului, Compartimentul de Ordine Publică pentru verificarea funcționării unităților de alimentație publică situate în apropierea imobilelor de locuințe după ora 22:00.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.