O nouă rubrică în Vestea: DOCTORATE NEAMŢ

Despre doctoratele din România, multe dintre ele plagiate la greu, a tot scris nu doar presa românească ci şi cea străină. Din informaţiile publice de până acum, păcatul COPY-PASTE (fără ghilimele și fără citarea corectă a sursei ci, cel mult, cu celebra „fentă” a menţionării în principiu a unei bibliografii stufoase) s-a manifestat mai ales în rândul politicienilor sau al angajaţilor cu grade mari din Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv Poliţie).

Sunt şi în Neamţ, în ultimii ani, destui care au abţinut titluri de doctori în baza unor lucrări. Legendele nu-i ocolesc, cu siguranţă, nici pe aceşti doctori din judeţul nostu şi, ca în orice dezbatere similară, p[catul generalizării loveşte în mod nedrept şi în cei care chiar şi+au făcut lucrările de doctorat pe bune.

Iar această generalizare survine cu atât mai pregnant cu cât în România nu este o practică unitară în ce priveşte lucrările de doctorat – unele sunt publicate pe siteurile unităţilor de învăţământ, altele nu, unele au fost publicate în format print în tiraje rezonabile şi au ajuns prin biblioteci, altele nu…

Pentru a veni în sprijinul celor care au obţinut astfel de titluri şi nu au nimic de ascuns, Vestea oferă de acum oportunitatea oricărui nemţean de a-şi publica lucrarea de doctorat, GRATUIT, în format digital, în acest site.

Considerăm că demersul este cu atât mai onest şi legitim cu cât, în multe cazuri, titlul de doctor a atras şi un spor consistent la salariu (chiar 30 sau chiar 50 la sută în unele cazuri). Deci vom face o nouă rubrică, DOCTORATE NEAMŢ, unde cei care sunt doctori PE BUNE pot arăta opiniei publice lucrările lor. Ca apoi lumea să le poată citi, compara, verifica etc…

Detaliu tehnic: trebuie s[ primim aceste lucrări în format digital (pdj, jpeg, word, corel, quarc etc). Vestea le va publica apoi in format pdf sau jpeg.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns