O nouă gafă a Grupului de Comunicare Strategică: ieri 150 Pozitiv la Neamț, azi 148. Explicația e de râsul curcilor…

O nouă gafă majoră a „comunicatorilor vieții” de la Grupul de Comunicare Strategică: ieri anunțau la Neamț 150 pacienți confirmați POZITIV la testul Covid19, azi anunță… 148. Este vorba despre cifra totală (care include și vindecați sau decedați) deci o scădere a respectivului număr sfidează logica, matematica și bunul simț.

Explicația acestei erori e pe cât de simplă, pe atât de elocventă: GCS (care e o structură în subordinea Guvernului și a DSU) își ia informații de la toate instituțiile implicate în combatere dar le adună cu furca. Sursele Vestea spun că numărul dat ayi este corect dar că ieri nu erau 150 ci 137. Explicația vine din faptul că în statistica de ieri, GCS a preferat să adune cifrele nu de la DSP Neamț ci de la Centrele de testare. Ori centrele de testare dau numărul de teste fără a preciza testele deja duble pentru unii pacienți. Ori, ieri, în Neamț, erau 13 pacienți cărora le veniseră în ultimul timp cel de-al doilea test. Adică 137 pacienți testați plus 13 teste suplimentare pentru pacienți din același lot egal 150.

Este încă un episod care arată că această comunicare hipercentralizată (în continuare prefecții și șefii DSP au interdicție de a vorbi despre unele detalii locale din lupta de combatere COVID 19) nu este strategică și eficientă decât în declarațiile pompoase ale oficialilor centrali.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns