O nouă afacere? Ministrul Rafila insistă cu măștile FFP2!

Ultima găselniță a responsabililor din Sănătatea românească este promovarea insistentă a măștilor FFP2, măști considerate mai profesioniste decât cele textile sau de unică folosință (chirurgicale). Principalul vârf de lance al acestei campanii pentru măștile care sunt și mai scumpe decât celelalte este Amesandru Rafila (PSD), Ministru al Sănătății.
Deocamdată, campania pentru măștile FFP2 este la nivel de rcomandare dar se vorbește tot mai insistent de faptul că acesta ar fi un pas pregătitor pentru o măsură care să dispună obligativitatea purtării acestei măști.

„Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile. El spune că masca este principalul mijloc de protecţie, alături de vaccinare, în valul 5 al pandemiei. Ministerul Sănătăţii a elaborat o serie de măsuri și recomandări pentru populaţie şi instituţii, înaintea valului 5”, anunță presa centrală.

Într-o declarație pentru Digi24, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă.
Practic, masca devine principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare, susține ministrul Rafila.

Multe din obligativitățile sau achizițiile făcute cu scop anti-pandemie s-au dovedit a fi afaceri foarte păguboase pentru banul public dar ultra-eficiente pentru anumiți băieți deștepți. E vorba de măști, combinezoane, spitale modulare etc…

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.